Вінниця
24.04.2024
10.62° C
Вгору

Вінничани важливі: підопічні міського Терцентру 70+ отримали продуктові набори

Одинокі вінничанам похилого віку, які перебувають на обліку у Вінницькому міському територіальному центрі соціального обслуговування – отримали гуманітарну допомогу напередодні Великодня. Загалом 100 осіб, яким 70+ років отримали продуктові набори від релігійної місії “Карітас-спес-Вінниця” у співпраці з міським Терцентром.

До продуктового набору входять макарони, крупи, тушкованки, борошно, олія, цукор, чай та інше. Серед тих, хто отримав допомогу – вінничанка Ганна Костіна. Жінці – 90 років. Кілька разів на тиждень до неї навідується соціальний працівник, який допомагає жінці з хатніми справами.

“Хоч мені 90, я ще намагаюся сама поратися. Також до мене приходять прекрасні дівчатка з Терцентру, допомагають по господарству. Сьогодні сама прийшла отримати допомогу. Набір чудовий. Зможу підготуватися до святкування Великодня”, – говорить пенсіонерка.

За запитом міського Терцентру продуктові набори надали у релігійній місії “Карітас-спес-Вінниця”. Із цією організацією у них підписаний Меморандум про співпрацю, розповідає директорка Вінницького міського територіального центру соціального обслуговування Галина Бачинська.

“Три роки тому між Терцентром, департаментом соціальної політики ВМР та “Карітас-спес-Вінниця” ми підписали Меморандум. У тісній співпраці із благодійниками маємо можливість допомагати тим вінничанам, які знаходяться в складних життєвих обставинах, потребують особливої уваги та опіки”, – розповідає директорка Вінницького міського територіального центру соціального обслуговування Галина Бачинська.

Продуктові набори для одиноких вінничан пенсійного віку презентували перед Великоднем, таким чином вирішили підтримати підопічних Терцентру, розповідає директор релігійної місії “Карітас-Спес-Вінниця” римо-католицької церкви Євген Маркевич.

“Ми регулярно та системно допомагаємо місцевим потребуючим, у тому числі – пенсіонерам. Є співпраця між нашою організацією та міською радою. І найважливіше, що ця співпраця приносить користь тим, хто цього потребує”, – зауважує Євген Маркевич.

Загалом на супроводі у фахівців міського Терцентру перебуває понад 800 осіб, які отримують соціальні послуги вдома. Соціальні працівники приходять до одиноких людей, допомагають їм із домашніми справами, пояснює завідувач відділення соціальної допомоги вдома міського Терцентру Лілія Христянко.

“У залежності від ступеня рухової активності одиноких людей, наші фахівці навідуються до них по два-три рази на тиждень. Є такі люди, до яких приходять і щобудня: купують продукти, пораються по господарству, готують їсти, допомагають оформити субсидії і так далі”, – додає Лілія Христянко.

Щоб стати на облік до міського Терцентру одиноким людям пенсійного віку, які потребують супроводу – необхідно звернутися за адресою: вул. Соборна, 50 (101 каб.). Або ж зателефонувати: (0432) 67-05-64.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin