Вінниця
20.04.2024
3.01° C
Вгору

На Вінниччині виявлено підпільний цех з виготовлення небезпечного сурогатного алкоголю

45-річний місцевий житель був організатором протиправної діяльності, яка полягала в виготовленні сурогатного алкоголю в гаражному цеху. Під час обшуку у зловмисника було вилучено спирт невідомого походження, фальсифікований алкоголь, обладнання та матеріали, необхідні для виробництва контрафактних товарів, а також цигарки без марок акцизного збору.

Поліція Могилів-Подільського району спільно з працівниками Державної прикордонної служби України за процесуального керівництва Могилів-Подільської окружної прокуратури задокументували цю протиправну діяльність 10 квітня.

Підпільний цех для виробництва небезпечного алкоголю був виявлений під час обшуку у гаражі зловмисника. Слідчі вилучили майже 500 літрів спирту невідомого походження, 100 літрів фальсифікованого алкоголю, обладнання та матеріали для виробництва контрафактних товарів, а також 1100 пачок цигарок різних марок та брендів.

Зараз підакцизна продукція вилучена та направлена на експертизу, а поліція встановлює джерело її походження. Також наразі поліція розслідує причетність інших можливих осіб до протиправної діяльності.

Цей факт протиправної діяльності розслідується за ч. 1 ст. 204 Кримінального кодексу України, яка передбачає покарання у вигляді штрафу до 10 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin