Вінниця
24.04.2024
13.69° C
Вгору

У Вінниці створили алгоритм соціально-економічного партнерства для розвитку та залучення інвестицій

У Вінниці вчора, 11 квітня, відбулося засідання комісії, присвячене соціально-економічному партнерству та залученню інвестицій на сільських територіях Вінницької міської територіальної громади. Під час зустрічі було обговорено перспективи розвитку водних об’єктів на території ВМТГ.

Наразі на території громади налічується 125 ставків, з яких 37 вважають перспективними з точки зору інвестиційної привабливості. За словами радника міського голови Олександра Закорченного, планується виставити ці ставки на аукціон з права оренди. Варто зазначити, що систематизація та впорядкування водних об’єктів є складовою Програми розвитку аграрного сектору та забезпечення продовольчої безпеки на 2023-2025 роки.

Заступник міського голови Андрій Очеретний наголосив, що пріоритетними завданнями міської влади є розвиток, залучення інвестицій та збереження довкілля на території приєднаних територій.

“Ці ідеї закладені в однойменну Програму, яка стала на міському рівні першою в Україні і покликана розвивати приєднані території та все, що з цим пов’язано. Поруч з різними викликами ми вбачаємо і перспективи розвитку. Зокрема, у водному фонді. Тож наразі наша мета реалізувати в цьому контексті соціально-економічне партнерство з охочими. Це сприятиме підвищенню конкурентоспроможності суб’єктів господарювання, створенню нових робочих місць та підвищить доходи населення громади. Паралельно це “потягне” за собою збільшення дохідної частини бюджетів усіх рівнів та, звісно, розвиток соціальної інфраструктури в найвіддаленіших куточках”, — сказав Андрій Очеретний.

Радник міського голови Олександр Закорченний зазначив, що нині триває робота над виготовленням технічної документації та паспортів водних об’єктів.

“Наразі маємо вже дві заяви щодо організації та проведення земельних торгів (у формі аукціону) для набуття права оренди земельної ділянки, які розташовані у Малих Крушлинцях та Писарівці для рибогосподарських потреб. Хочу додати, що основною метою нашої комісії є створення умов для того, щоб спонукати майбутніх орендарів до реалізації інновацій в сфері його господарювання”, — додав він.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin