Вінниця
25.04.2024
18.54° C
Вгору

Вінницькі бабусі готуються до виступу на всеукраїнських змаганнях з чирлідингу

Підопічні Вінницького міського територіального центру соціального обслуговування готуються до участі во всеукраїнських змаганнях з чирлідингу, які відбудуться у Вінниці у червні цього року. На сьогоднішній день бабусі показали свої досягнення за два місяці підготовки у центральному міському парку імені Леонтовича.

Навчання з основних рухів чирлідингу для бабусь проводить майстер спорту міжнародного класу та президент федерації вінницького чирлідингу Яна Вихованець. Вона зазначає, що її підопічні вже мають особливий вік, тому навчання проводиться за спеціальною програмою. Крім того, на змаганнях бабусі будуть запрошеними гостями.

“Дівчатка чудово справляються. У них особливий вік, тому я звертаю увагу на все: обов’язковими мають бути розминка, розтяжка, підкачка. А основа у нас – це чирлідинг. У червні вони мають виступити на всеукраїнських змаганнях з чирлідингу. Туди я запрошую їх як VIP-гостей, як почесну команду, аби вони показали професійним молодим спортсменам, що таке вміння з чирлідингу в такому віці”, – говорить тренерка Яна Вихованець.

Усі танцівниці – підопічні міського Терцентру. Загалом на заняття з чирлідингу ходить близько 50 жінок. Наймолодшій – 55 років, найстаршій – 80.

“Це цікаво, ми підіймаємо настрій і собі, і своєму оточенню. Дуже віримо в нашу Перемогу і хочемо постійно бути в тонусі, покращувати своє здоров’я. Я й подумати не могла, що у своєму віці буду робити такі розтяжки і так танцювати” , – розповідає підопічна Терцентру Світлана Юрчак.

Учора в парку імені Леонтовича у Вінниці люди похилого віку продемонстрували свої досягнення за два місяці навчання. Крім того, з метою популяризації здорового способу життя та занять спортом, підопічні Вінницького міського територіального центру соціального обслуговування провели інші активності. Вони співали, читали вірші та гуморески на тему активного способу життя і змагалися в різних спортивних іграх.

“Ми планували провести такий спортивний захід до Дня здоров’я, трішки раніше. Але погода завадила. Тож сьогодні, на свіжому повітрі, у нас зібралися підопічні Терцентру, які відвідують різні гуртки, зокрема спортивні: це і спортивні танці, скандинавська ходьба, велопрогулянка, тренажерна зала, оздоровча фізкультура. Всі вони активно волонтерять і час від часу ми влаштовуємо для них от такі заходи, аби вони відпочили, набралися сил”, – розповідає завідувачка відділення денного перебування Вінницького міського територіального центру соціального обслуговування Вікторія Вдовцова.

За її словами, щоденно на різноманітні гуртки до Терцентру приходить понад 150 вінничан та переселенців похилого віку.
Більше інформації про гуртки та можливість реєстрації можна дізнатися за адресою: м. Вінниця, вул. Соборна, 50. Або ж звертайтесь за номером: (0432) 67 05 90.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin