Вінниця
20.04.2024
11.69° C
Вгору

Дипломи кондитерів отримали випускниці-переселенки Центру освіти дорослих Вінницької громади

28 березня у Вінницькому вищому професійному училищі сфери послуг відбувся випуск слухачок курсу “Кондитерська справа”. Випускницями стали 15 переселенок, які здобували нову освіту, аби бути конкурентоспроможними на ринку праці та мати більше шансів влаштуватися на улюблену роботу.

Навчання організовано ГО “Центр Поділля-Соціум” у рамках проєкту “Центр освіти дорослих Вінницької громади”, що реалізується у партнерстві з Вінницькою міською радою за підтримки Німецької неурядової організації “Німецьке об’єднання народних університетів” (DVV International Ukraine).

“Меморандум про співпрацю був укладений ще у 2020 році. З того часу чимало жителів нашої громади, які вже досягли повноліття, вважаються дорослим – мають можливість отримувати нові знання та навички, бути компетентними та конкурентоспроможними на ринку праці у різних сферах та напрямках”, – говорить директорка департаменту соціальної політики міської ради Валентина Войткова.

Вона висловила щиру подяку за активну участь у житті громади, зокрема, Вінницькому вищому професійному училищу сфери послуг та його очільниці Валентині Балицькій. На базі саме цього навчального закладу відбувалися заняття.

“Ми уже працювали з цією категорією людей, з переселенцями. Ми відчували їхній біль та бажання бути корисними. А якщо відчуваєш, то виникає бажання допомогти, навчити адаптуватися, соціалізуватися у новому середовищі”, – говорить директорка Вінницького вищого професійного училища сфери послуг Валентина Балицька.

Курс “Кондитерська справа” тривав два місяці. Він безкоштовний. В умовах сьогодення серед слухачів та слухачок Центру освіти дорослих особливий попит мають саме такі програми, адже вони забезпечують формування навичок практичного спрямування, підвищують шанси працевлаштуватись у коротші терміни, розповідає проєктна менеджерка ГО “Центр Поділля-Соціум” Світлана Дмитрієва.

“Тільки впродовж 2022 року до навчання на курсах Центру освіти дорослих долучилося близько 3 000 мешканців Вінницької територіальної громади. Ці цифри свідчать про готовність попри всі труднощі ставати сильнішими, компетентнішими та конкурентоспроможнішими”, – додає Світлана Дмитрієва.

Однією із випускниць курсу “Кондитерська справа” стала Надія Каліманова. Жінка двічі ставала внутрішньо переміщеною особою. У 2014 році вона з родиною виїздила з Донецька до області. У 2022 році з Донецької області була вимушена евакуюватися до Вінниці.

“Мені завжди подобалося займатися з кулінарною справою, але я ніколи не навчалася цьому. Тепер видалася така можливість і я вдячна організаторам за таку ініціативу. Для нас, як внутрішньо переміщених осіб, це дуже корисно”, – говорить Надія Каліманова.

Влаштовувати подібні курси в рамках роботи Центру освіти дорослих планують й надалі. 5 квітня стартує навчання швачок, згодом планується ще один випуск кондитерів. Долучитися до навчання можуть внутрішньо переміщені особи та соціально незахищені верстви населення вінницької громади. Слідкувати за актуальними анонсами можна на ФБ-сторінці ГО “Центр Поділля-Соціум”.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin