Вінниця
18.04.2024
5.13° C
Вгору

Вінниця отримала чергову допомогу з Німеччини: 45 мультифункціональних ліжок та нові матраци

Допомогли доправити допомогу активісти ГО «Народна Самооборона Львівщини».
Днями до Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Вінниці, що заснований фондом “Подільська громада” та Вінницькою міською радою, надійшла чергова допомога з Німеччини. Отримати гуманітарний вантаж саме медичного призначення вже вдруге допомогли колеги з ГО «Народна Самооборона Львівщини».

З ГО “Народна Самооборона Львівщини” (створена 2014 року) налагоджена тісна співпраця ще з початку вторгнення. Активісти організації мають високий рівень взаємодії та спілкування із засновниками Гуманітарного штабу Володимиром Гройсманом і Сергієм Моргуновим. Завдяки співпраці налагоджено логістику доставки гумдопомоги через Львів (який знаходиться ближче до кордону) та Вінницю (перевалочний пункт у центральній частині України). Також вдалось налагодити успішну передачу гуманітарних вантажів у прифронтові та деокуповані громади. Завдяки цьому декілька вагонів одягу, різних речей, медичних засобів передали людям, яким це вкрай було потрібно. Партнери зі Львова постійно працюють по запитах від Вінниці, щоб була можливість спільно закривали найгостріші потреби, – розповідає координаторка Міжрегіонального гуманітарного штабу Ірина Івасюк.

Попри те, що отримані зараз ліжка є вживаними, вони майже в ідеальному стані, відповідають європейським стандартам. До речі, у Німеччині є стала практика кожні 3 роки повністю змінювати медичне обладнання. Тому, як бачимо, частина з отриманих ліжок навіть не використовувались. Матраци усі нові. Уже згодом, відповідно до запитів, матраци й ліжка розподілимо по громадах області, – наголосила Ірина Івасюк.

 

 

 

 

Протягом минулого року Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб Вінниці отримав понад 800 ліжок для лікарень міста та області. За вказаний період вдалось налагодити співпрацю з понад 50 містами з 16 країн світу. Прийняли понад 2 тисячі тонн вантажів. Допомогу доправили ЗСУ, ВПО, мешканцям Вінниччини та постраждалим областям.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin