Вінниця
29.03.2024
12.88° C
Вгору

Деокупована Балаклія отримала черговий гумвантаж від Вінниці

Місто Вінниця продовжує надавати допомогу мешканцям Балаклії, які потерпіли від російської агресії. Останнім часом, координатор Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу та депутат ВМР Володимир Онофрійчук повідомив, що Вінниця відправила понад 4 тонни продуктів до міста-друга з Харківщини, які були запитані місцевою адміністрацією. Це було здійснено за підтримки Rotary Club Vinnytsia Postup та Вінницької міської ради в рамках надання гуманітарної допомоги Балаклії.

Балаклія отримала продукти харчування тривалого зберігання. Це, зокрема, рибні та м’ясні продукти, консервовані фрукти та овочі, макаронні вироби, бакалія та інше.

“Ми спільно з Вінницькою міською радою та Rotary Club Vinnytsia Postup об’єдналися для того, щоб зробити добру справу і передати допомогу. Багато координаторів Гумштабу було в Балаклії. Ми бачили ті умови, в яких зараз змушені жити наші люди. Важливо продовжувати їх підтримувати”, – говорить координатор Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу, депутат Вінницької міської ради Володимир Онофрійчук.

Тамтешні волонтери у Балаклії сформували бокси із продуктів тривалого зберігання. Їх роздали працівникам комунальної сфери, які підтримували і продовжують підтримувати роботу критичної інфраструктури та медичної сфери міста у найважчі часи, розповів начальник Балаклійської міської військової адміністрації Віталій Карабанов.

“Наші працівники були заохочені такою гуманітарною допомогою. Ми вкотре дякуємо нашому місту-другу Вінниці, яке допомагає нам на постійній основі: і гуманітарною допомогою, і генераторами, і автобусним сполученням, речами, медичною допомогою… Сподіваємося на подальшу плідну співпрацю”, – додає Віталій Карабанов.

Нагадаємо, із жовтня 2022 року Вінниця стала містом-другом для звільненої Балаклії.

11 листопада, в рамках роботи Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу вінницькі волонтери з організацій “Шахіна”, “Гармонія”, “Піч”, “Подільська громада” та директор департаменту культури Вінницької міської ради Максим Філанчук доправили до Балаклії перший гуманітарний вантаж.

25 листопада Вінницька міська рада передала допомогу з бюджету ВМТГ Балаклійській міській територіальній громаді на суму 10 млн грн.

9 грудня заступник міського голови Микола Форманюк разом із депутатом Володимиром Малініним поїхали до звільненої Балаклії з черговим гуманітарним вантажем та поспілкувались з представниками балаклійської влади про їхні нагальні потреби та подальшу співпрацю громад.

19 грудня, з Вінниці до деокупованої частини Харківщини відправили другий гуманітарний вантаж, який місцеві волонтери формували впродовж останнього місяця.

28 грудня депутати Вінницької міської ради Володимир Онофрійчук та Олександр Мельник доправили до деокупованого міста-друга Балаклії черговий гуманітарний вантаж та поспілкувалися з представниками місцевої влади про їхні нагальні потреби.

19 січня Вінниця відправила черговий гуманітарний вантаж в деокуповану Балаклію.

17 лютого деокупована Балаклія отримала від Вінниці другий автобус.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin