Вінниця
24.04.2024
10.31° C
Вгору

У дитячому садочку в Десні завершується капітальний ремонт укриття

Приблизно 50 малюків, що відвідують Деснянський дошкільний заклад освіти, зможуть тепер бути в безпечніших та комфортніших умовах під час повітряних тривог. Ремонтні роботи в укритті закладу майже завершено, а укриття призначено для понад 100 осіб, що означає, що окрім вихованців садочка та колективу, його зможуть використовувати й інші жителі селища.

Рівень підлоги вже опущено, встановлені санвузли та системи електропостачання та вентиляції. Усі роботи виконані за рахунок міського бюджету.

“Аби укриття відповідало вимогам, працівники підрядного підприємства, у всьому підвальному приміщенні закладу вкопали підлогу та забетонували її, – розповідає староста Деснянського старостинського округу Галина Обливач. – Крім того, в укритті облаштували основний вихід та зробили запасний. Також в укриття провели водопровід, зробили каналізацію, облаштували санвузли, в тому числі і для людей з інвалідністю. В сховищі пофарбували стіни та замінили електропроводку, а також встановили лампи аварійного освітлення”.

Староста повідомляє, що в укритті була облаштована природна вентиляція та встановлена система примусової вентиляції, яку планують підключити найближчим часом.

“Найближчим часом також мають бути завершені роботи по електрообладнанню укриття та його прибиранню, після чого приміщення буде готове до експлуатації”, – зазначає Галина Обливач.

Довідка. Укриття в Десні почали капітально ремонтувати наприкінці жовтня минулого року. Щоб не переривати навчальний процес, на час проведення ремонтних робіт для дошкільнят було облаштовано тимчасове приміщення, де вони можуть перебувати під час повітряних тривог.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin