Вінниця
25.04.2024
10.54° C
Вгору

Республіканці закликають Байдена надати Україні касетні боєприпаси

Представники Республіканської партії США вислали лист до президента Джо Байдена, у якому закликають адміністрацію надати Україні касетні боєприпаси DPICM.

Цю інформацію повідомляє РБК-Україна з посиланням на спільну заяву Джимі Ріша, члена сенатського комітету з міжнародних відносин, Роджера Вікера, члена сенатського комітету зі Збройних сил, Майкла МакКола, голови комітету Палати представників із закордонних справ, та Майка Роджерса, голови комітету Палати представників зі Збройних сил.

“Ми, як і раніше, глибоко розчаровані небажанням вашої адміністрації надати Україні потрібний тип та кількість далекобійних вогневих засобів та можливостей маневрування для створення та використання оперативних проривів проти росіян”, – йдеться у повідомленні.

Представники Республіканської партії США висловили занепокоєння безпосередніми наслідками відмови у наданні касетних боєприпасів DPICM та іншого озброєння Збройним силам України, що проявляються сьогодні на полі бою в Бахмуті та інших місцях в Україні.

Російські військові продовжують атакувати українських захисників Бахмута, що чисельно перевершують, хвилями солдатів і найманців з групи “Вагнера”. Україна запросила у США DPICM, щоб протистояти цій тактиці, оскільки вони є дуже ефективними проти живої сили – як ворожих військ на відкритій місцевості, так і піхоти, що окопалася, – і механізованих транспортних засобів. Представники Республіканської партії зазначили, що Сполучені Штати використовували аналогічні касетні боєприпаси під час Холодної війни як засіб компенсації радянських військових переваг у живій силі, артилерії та бронетехніці.

“Надання DPICM дозволить Україні компенсувати кількісну перевагу Росії як у живій силі, так і в артилерійських снарядах, а також дозволить Збройним силам України сконцентрувати застосування унітарних боєголовок проти цінніших російських цілей”, – додали конгресмени.

DPICM

DPICM – це покращена версія звичайних боєприпасів з подвійним призначенням, що належать до родини артилерійських та реактивних касетних снарядів, розроблених в США. Їх касетні бойові елементи мають властивості кумулятивних, призначених для боротьби з бронетехнікою, та уламкової дії, призначених для боротьби з живою силою. Тому їх називають “з подвійним призначенням”. Деякі з цих бойових елементів можуть мати підривачі, що дозволяють обмежити рухливість противника (міни).

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin