Вінниця
18.04.2024
5.14° C
Вгору

Вінницька громада продовжує підтримувати сімʼї вінницьких Захисників та Захисниць

Сімʼї Захисників та Захисниць Вінницької міської територіальної громади отримують допомогу. В рамках ініціативи “Вінничани важливі” у співпраці з Міжрегіональним координаційним гуманітарним штабом рідні українських військових отримали набори із продуктами першої необхідності.

Понад рік у країні триває повномасштабна війна, чимало вінничан стали на захист Батьківщини. Зараз вони боронять Україну на різних напрямках. Для місцевої влади залишається пріоритетним завданням – підтримка українських Захисників та Захисниць, а також членів їхньої родини.

Відповідно до розпорядження Вінницького міського голови Сергія Моргунова “Про посилення соціальної підтримки та допомоги сім’ям Захисників та Захисниць України у Вінницькій міській територіальній громаді” департамент соціальної політики Вінницької міської ради здійснює супровід сімей, в яких є Захисники та Захисниці.

“Один з напрямків підтримки – це надання продуктових наборів родинам наших Захисників та Захисниць. Працівники департаменту соціальної політики телефонують і запрошують членів родин, в складі яких є наші Захисники чи Захисниці, – отримати гуманітарну допомогу. Це лише невелика частина тієї допомоги, яку ми реалізуємо в рамках ініціативи “Вінничани важливі” у співпраці з Міжрегіональним координаційним гуманітарним штабом, – говорить директорка департаменту соціальної політики міської ради Валентина Войткова.

Сьогодні допомогу отримали понад 200 родин вінницьких Захисників та Захисниць. Серед них – Надія. Її чоловік служив в українському війську ще до початку повномасштабної війни.

“Я зараз сама виховую дитину, якій трішки більше одного року. Така допомога нам важлива і ми дякуємо за неї”, – говорить дружина українського Захисника.

У Департаменті соціальної політики міської ради також нагадують про інші види допомоги, яку можуть отримати сімʼї Захисників та Захисниць – це психологічна, соціальна, матеріальна. Тож просять родини Вінницької громади, а також офіційно зареєстрованих ВПО, в яких є військовослужбовці, які знаходяться на фронті, або ж родини, які чи втратили своїх Захисників, або ж вони є безвісти зниклими – звертатися за телефонами:

  1. 50-83-89, 068-98-38-390 (Управління соціального захисту населення “Правобережне”, м. Вінниця, просп. Космонавтів, 30, ІІ поверх),
  2. 50-86-71, 068-98-38-340 (Управлінні соціального захисту населення “Лівобережне”, м. Вінниця, вул. Замостянська, 7, ІІ поверх),
  3. 068-98-38-318 (Департамент соціальної політики Вінницької міської ради, м. Вінниця, вул. Соборна, 50, кім.101 “Громадська приймальня”).

“Родини Захисників поспілкуються із соціальними фахівцями міської ради, розкажуть чого потребують. Тільки разом ми зможемо подолати ті виклики, які постали перед нашою громадою та людьми у звʼязку з повномасштабним вторгненням”, – зауважує Валентина Войткова.

Також у бюджеті Вінницької міської територіальної громади передбачено ряд муніципальних пільг задля підтримки родин військових. Департамент соціальної політики Вінницької міської ради у співпраці з іншими виконавчими органами міської ради систематично працює над розширенням заходів щодо надання всебічної підтримки таким родинам.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin