Вінниця
19.04.2024
5.24° C
Вгору

Святкувала перемогу над нацистами, а тепер працює на перемогу над рашистами: У Вінниці привітали 100-річну ювілярку Лідію Самусеву

Найбільше чекає Перемоги України над російською навалою і робить усе, аби допомогти українським військовим. 19 березня свій 100-річний ювілей відсвяткувала вінничанка Лідія Самусева. Сьогодні з Днем народження жінку привітали директорка департаменту соціальної політики міської ради Валентина Войткова та депутатка міської ради Антоніна Іващук.

У роки Другої світової війни жінка була стрільцем. Каже, памʼятає тодішній день перемоги, тоді всі були щасливими і молилися за те, аби війна більше ніколи не повторилася. Минуло майже 80 років і жінка знову чекає перемоги – тепер над росією.

“Я ніколи не думала, що нам доведеться воювати з росією. З початком повномасштабної війни стала активно допомагати. Ми віддали всі речі, які були, на плетіння маскувальних сіток. Я вʼяжу шкарпетки і передаю їх нашим військовим”, – розповідає Лідія Самусева.

Жінка майже повністю втратила зір, погано чує. Попри це, розповідає її онук Олександр, Лідія Петрівна сама себе обслуговує, усе чудово розуміє, і тренує памʼять – вчить пісні та вірші.

“У нас дуже активна бабуся. Між собою ми говоримо, що це людина, яка береже наш рід. Ми навколо неї всі гуртуємося. На всі великі свята ми приїжджаємо з різних міст та навіть країн до своєї бабусі. Вона має 3 дітей, 5 онуків і 8 правнуків – це чотири покоління. Бабуся обіцяла нам дочекатися ще 5-го покоління – своїх праправнуків”, – розповідає онук Олександр Оніщук.

Гостей Лідія Петрівна зустрічала у вишиванці, за стіл зібрала майже всю родину.

“Важливо, коли поруч гарна родина, яка нею опікується. Жінка посміхається – це зараз найважливіше. Раді вітати у нашій громаді ще одну 100-річну ювілярку”, – говорить депутатка міської ради Антоніна Іващук.

Ювілярка отримала грамоту міської ради. Лідію Самусеву відзначили за значні заслуги перед Батьківщиною, багаторічну плідну трудову діяльність, особистий внесок у виховання молоді на героїчних та трудових традиціях українського народу, відданість громадському обов’язку. Крім того, їй вручили грошову допомогу.

“Раді вітати зі 100-річним ювілеєм нашу чарівну пані Лідію. Це щастя, мати в нашій громаді таку активну бабусю, яка крізь роки проносить свій досвід. Крім цієї допомоги, яку Лідія Петрівна отримала сьогодні, відповідно до нашої Комплексної програми “Основні напрямки соціальної політики”, вона почне отримувати довічну щомісячну матеріальну грошову допомогу, в розмірі прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб з бюджету територіальної громади”, – говорить директорка департаменту соціальної політики міської ради Валентина Войткова.

Нагадаємо, цьогоріч у Вінниці вже привітали зі 100-річним ювілеєм двох жителів громади, Лідія Самусева – стала третьою. Ще семеро 100-річних ювілярів планують привітати до кінця цього року.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin