Вінниця
28.03.2024
11.44° C
Вгору

«Завдяки вашій згуртованості та злагодженій роботі Вінниця вистояла», – Сергій Моргунов нагородив кращих працівників житлово-комунального господарства та побутового обслуговування населення

Вони працюють вдень і вночі та за будь-якої погоди, без вихідних та перепочинку як у мирний час, так і в умовах війни. Мова про працівників житлово-комунального господарства та побутового обслуговування населення, на чиїх плечах лежить відповідальна місія – забезпечення життєдіяльності громади, створення комфортного середовища для її мешканців. Сьогодні, з нагоди їхнього професійного свята, яке щорічно відзначається у третю неділю березня, кращих представників галузі привітали у стінах Вінницької міської ради. За сумлінне виконання обов’язків вони отримали подяки та премії виконавчого комітету. Відзнаки вручив Вінницький міський голова Сергій Моргунов разом із секретарем міської ради Павлом Яблонським.

День працівників житлово-комунального господарства та побутового обслуговування населення має особливе значення для кожного вінничанина, адже від результатів їхньої роботи безпосередньо залежить комфортність життя. Тепло та затишок в оселях, чисте та доглянуте місто – це лише частина завдань, які щодня виконують фахівці галузі. Вітаючи їх із прийдешнім святом, Вінницький міський голова Сергій Моргунов подякував за невтомну працю, побажав здоров’я, оптимізму та якнайшвидшої Перемоги України.

«Всі хочуть, щоб у місті було чисто, щоб працював належним чином транспорт, щоб було тепло, щоб було світло і тому подібне. Але об’єктивно мало хто задумується, хто це все робить. Починаючи з майстра, двірника і закінчуючи керівництвом відповідних комунальних підприємств – ви забезпечуєте належну роботу всієї критичної інфраструктури міста. В першу чергу я би хотів вам подякувати за минулий рік. За те, що фактично, коли були такі колосальні загрози, ви теж стали на захист міста – і допомагали облаштовувати блокпости, і працювали по всіх заходах щодо оборони міста. Багато з ваших колег пішли добровольцями і були призвані в Збройні сили України чи Сили оборони і захищають нашу землю на різних рубежах нашої країни. Дійсно на той час ми ні на секунду не припинили подачу тепла, роботу транспорту. І якщо говорити про цю зиму – виклики були серйозні. Завдяки нашій згуртованості і злагодженій роботі тил вистояв і ми не дозволили рашистам досягти своєї мети – кинути Україну в повний хаос. Фактично наша комунальна сфера – це свій фронт. Вінничани дякують вам за те, що ви робите, щоб вони себе комфортно почували за будь-яких умов», – зазначив очільник громади.

За сумлінну та наполегливу працю, значний внесок у забезпечення населення комунальними послугами, поліпшення благоустрою, збереження та утримання в належному технічному стані житлового фонду, а також з нагоди професійного дня, міський голова нагородив грамотами та преміями кращих працівників галузі.

Серед тих, хто приймали вітання цього дня і Василь Романюк – зварювальник із понад півстолітнім стажем. Чоловік розповідає, роботи завжди багато та найважче було минулого року, коли траплялися перебої зі світлом. Втім, добре, що надали агрегати, які дозволили працювати безперебійно, а ще сили додає мужність наших Захисників та Захисниць.

«Ті, хто там воюють дають нам натхнення, а ми їх повинні підтримувати. Ось ми і працюємо», – задумливо каже Василь Романюк.

«А ще натхнення маємо від того, що робимо роботу, яка потрібна людям, – додає начальник дільниці периферійних пристроїв КП Вінницьке КП СМЕД ОДР Олег Стоберський. – Світлофори ремонтуємо, регулюємо дорожній рух: знаки встановлюємо, розмітку наносимо. Знаєте, коли нас не згадують – значить все працює так, як потрібно. Але також дуже приємно, коли нашу роботу належним чином оцінюють».

А Наталія Коновалова зазначає, що таку відзнаку міської ради отримала вперше. Жінка працює майстром виробничого навчання у Вінницькому центрі професійно-технічної освіти технології та дизайну. Переконана, такі професійні кадри, які готують у закладі, вкрай необхідні.

«З кожним роком все більше хочеться ділитися знаннями, досвідом із учнями. Мабуть, стати вчителем мріяла з дитинства. Тепер маю двадцятилітній досвід викладання, – каже Наталія Коновалова. – Для мене сьогоднішня відзнака – це високий щабель довіри та визнання важливості освітянської праці».

Загалом, з нагоди професійного свята грамоти та подяки Вінницької міської ради отримають понад пів сотні працівників житлово-комунального господарства та побутового обслуговування населення територіальної громади.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin