Вінниця
03.05.2024
12.73° C
Вгору

На Вінниччині поліцейські затримали групу вимагачів, до складу якої входив громадянин росії

Неодноразово раніше судимі затримані: 38-річний вінничанин та 35-річний громадянин російської федерації шляхом обману домовились  про зустріч з майстром по ремонту техніки у Вінниці. Звинувативши  його у непрофесійній роботі,  зловмисники почали психологічно на нього тиснути, погрожувати фізичною розправою, бити та вимагати  100 тисяч гривень «моральної шкоди».  Частину коштів чоловік перерахував одразу,  а решту суми – згодом, позичивши у рідних.  

За словами начальника обласного главку поліції Івана Іщенка, спеціальну операцію по затриманню фігурантів, старший з яких позиціонував себе представником криміналітету, проводили оперативники Управління карного розшуку та слідчі Слідчого управління. Силову підтримку проведення невідкладних слідчих дій забезпечували бійці КОРДу.

на вінниччині поліцейські затримали групу вимагачів, до складу якої входив громадянин росії14 березня фігуранти зустрілись з 24-річним потерпілим, який займався ремонтом телевізора одного із них, на околиці Вінниці. Вони звинуватили його у непрофесійній роботі та неякісному ремонті техніки. Протягом кількох годин зловмисники били та знущались з хлопця, а потім почали вимагати у нього гроші.

на вінниччині поліцейські затримали групу вимагачів, до складу якої входив громадянин росіїЗагалом потерпілий перерахував вимагачам 105 тисяч гривень. Для того, щоб зібрати зазначену суму, йому довелось просити гроші у родичів.

на вінниччині поліцейські затримали групу вимагачів, до складу якої входив громадянин росіїПід час невідкладних слідчих дій, було проведено ряд обшуків та вилучено докази протиправної діяльності затриманих.

на вінниччині поліцейські затримали групу вимагачів, до складу якої входив громадянин росіїЗатриманим повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст.189 Кримінального кодексу України (вимагання), за що передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до дванадцяти років з конфіскацією майна.на вінниччині поліцейські затримали групу вимагачів, до складу якої входив громадянин росіїСлідчі клопотатимуть у суді про обрання фігурантам запобіжного заходу – тримання під вартою.

Поліцейські перевіряють зловмисників на причетність до інших аналогічних злочинів.

 

 

Відділ комунікації поліції

 

Вінницької області 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin