Вінниця
19.04.2024
4.49° C
Вгору

Для культурних діячів почали діяти нові правила виїзду за кордон

У Міністерстві культури затвердили нові правила виїзду за кордон для культурних діячів, повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, пише «Інтерфакс-Україна».

Зміни до порядку виїзду розробили для артистів, митців та журналістів, сказав Ткаченко. Зокрема, за словами міністра, ця категорія громадян має подавати підтвердження, що в їхніх організаціях ведеться військовий облік. Також надати контракти, які підтверджують мету виїзду.

Ткаченко зазначив, що якщо поїздка передбачає промотування країни або збір коштів, то згодом має бути надано звіт, так само, як і в разі дипломатичних візитів. Такий виїзд не може тривати понад 60 днів. 

Як повідомлялося, у соціальних мережах набуло резонансу інтерв’ю зі стендап-коміком Андрієм Щегелем, у якому артист розповів, що перебуває за кордоном і не планує найближчим часом повертатися, а також про те, що ухиляється від повісток про мобілізацію. За його словами, перетнути кордон йому допоміг дозвіл Мінкультури, який він отримав як діяч культури. Також Щегель повідомив, що в Україні він отримав три повістки, але поки що «повертатися не планує».

У відповідь Мінкульт пообіцяв посилити контроль за виїздом військовозобовʼязаних чоловіків за кордон. Більш жорсткий порядок отримання дозволів із посиленням відповідальності за порушення правил виїзду подали до Кабміну.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin