Вінниця
28.03.2024
9.11° C
Вгору

Лікарі забули у животі вінничанки шпатель довжиною майже 30 сантиметрів, але суд лише частково задовольнив позивні вимоги потерпілої

Вінничанка прожила майже 15 років з хірургічним інструментом довжиною майже 30 см та вагою 300 грамів у черевній порожннині через недбалість медичного персоналу одного з медичних закладів регіону під час операції у 2005 році. Хронічна інтоксикація негативно впливала на здоров’я жінки.

Про це повідомляє Пресслужба Вінницького апеляційного суду.

 

Позивачка наполягала на виплаті компенсації у розмірі 900 тисяч гривень. Справа в тому, що суд першої інстанції, а саме Хмільницький міськрайонний суд, виніс рішення у користь позивачки, але Вінницький апеляційний суд частково задовольнив апеляційну скаргу Військово-медичного центру Центрального регіону.

За словами представника медзакладу така грошова компенсація не співмірна, тому просили зменшити її приблизно до 100 тисяч. А загалом медзаклад добивався, аби рішення суду першої інстанції скасували й ухвалили нове – про відмову у задоволенні позовних вимог. Переконував: обставини справи з’ясовані неповно.

Проте Вінницький апеляційний суд вирішив таки стягнути з Військово-медичного центру Центрального регіону на користь вінничанки 400 тисяч гривень компенсації. При цьому врахував обставини, що впливають на розмір відшкодування моральної шкоди відповідно до статті 23 Цивільного кодексу України. Як-не-як, а шпатель Ревердена довжиною майже 30 сантиметрів та вагою ледь не 300 грамів зіпсував здоров’я позивачки.

 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin