Вінниця
23.04.2024
13.66° C
Вгору

У Вінниці представили проєкт пам’ятника загиблим на місці обстрілу Будинку офіцерів

У Вінниці відбулося обговорення щодо майбутнього пам’ятника вшанування жертв обстрілу 14 липня. Представили попередню візуалізацію проєкту. Про це повідомив активіст Володимир Затайдух.

“Відбулася зустріч з представниками міської ради та архітектури відносно презентації скверу пам’яті загиблих від терористичного акту 14.07. Дякую Сергій Моргунов, за розуміння, та підтримку даного питання. Продовжуємо роботу далі”, – йдеться у повідомленні.

Як уточнив активіст, з представниками міської влади зустрічалася ініціативна група, яка представляє інтереси рідних загиблих. Разом узгодили вигляд пам’ятника, який обіцяють звести до річниці трагедії. Він матиме вигляд стели зі зграєю голубів, що здіймаються в небо.

Близькі також просять, щоб на крилах птахів розмістили фото та коротку довідку про жертву російського теракту. Пам’ятник встановлять поруч із літаком.

У січні оголосили обговорення документації про оновлення всієї площі Перемоги, разом з реставрацією Будинку офіцерів та “Ювілейного”, а також облаштування підземного паркінгу. Під час цих робіт мали також облаштувати сквер пам’яті загиблих, але, за словами Володимира Затайдуха, ініціативна група наполягла, щоб проекти реалізували окремо, аби встигнути до роковин трагедії та провести відповідні заходи.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin