Вінниця
29.03.2024
9.75° C
Вгору

«Слухайте голос безсмертний Тараса»: У Вінниці відбувся патріотичний фестиваль поезії та пісні

Вінницької громади вшанувала пам’ять Т. Г. Шевченка на патріотичному фестивалі поезії та пісні «Слухайте голос безсмертний Тараса». Подія була присвячена 209-й річниці від дня народження генія українського народу. Її організовували ЗК «Міський Палац мистецтв» спільно з ЗК «Централізована клубна система» та департаментом культури Вінницької міської ради.

На початку заходу, схиливши голови у хвилині мовчання, присутні вшанували пам’ять Героїв та Героїнь, які загинули у війні проти російських загарбників.

Розпочали фестиваль із пісні «Реве та стогне Дніпр широкий» у виконанні народного аматорського хору «Дзвін», яку підхопив увесь зал. Цей твір Шевченка є своєрідним гімном українців.

На мистецькій події учасники та учасниці цитували Великого Кобзаря та декламували його твори. Також колективи презентували пісні на вірші українського генія, надавши їм нового сучасного звучання.

«Сподіваємось, що з кожним наступним роком все більше вінничан, а особливо молоді буде долучатись до відзначення Шевченківських днів. Просте, мудре, багатогранне слово Українського пророка має знати молодь, адже поезія Шевченка житиме в віках», – говорить директор департаменту культури Вінницької міської ради Максим Філанчук.

Зазначимо, що до мистецької події долучились народні аматорські колективи з Вінницьких Хуторів, Гавришівки, Стадниці та хорові колективи Міського Палацу мистецтв. Гості фестивалю: ансамблі з Луки-Мелешківської, Стрижавки та Сокиринець.

 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin