Вінниця
23.04.2024
13.66° C
Вгору

Окупанти викрадають та вивозять обладнання із Запорізької АЕС

За останніми даними, помітний обсяг навчального обладнання було вивезено російськими окупантами із навчально-тренувального центру Запорізької атомної електростанції, яке використовувалося для підвищення кваліфікації персоналу. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

На території Запорізької атомної електростанції присутні представники Росатому, які наймають співробітників без профільної освіти, оскільки українці відмовляються працювати з окупантами. Голова Державної інспекції ядерного регулювання України Олег Коріков заявив 10 березня, що російські окупанти намагаються змінити проектний стан ядерних установок, будуючи незаконні споруди.

Міністр енергетики Герман Галущенко повідомив, що ситуація на ЗАЕС постійно погіршується. За словами президента “Енергоатому” Петра Котіна, в умовах окупації злочинною армією РФ на Запорізькій АЕС відбувається стрімкий занепад. За останньою оцінкою росіяни завдали ЗАЕС понад 40 млрд грн збитків.

Якщо кремлівські загарбники не заберуться з території станції найближчим часом, вона може більше ніколи не запуститись. За заявою міністра енергетики Германа Галущенка, місія МАГАТЕ, яка працює на ЗАЕС, повідомляє, що росіяни експлуатують станцію в такому режимі, що стан обладнання на ЗАЕС значно погіршується.

Ситуацію з переговорами щодо повернення станції Україні Галущенко назвав тупиковою.

 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin