Вінниця
19.04.2024
4.2° C
Вгору

В історичній ратуші Мюнстера презентували світлини вінничан у рамках фотопроєкту “Як ти, Віннице?”

Світлини з фотопроєкту “Як ти, Віннице?”, який запропонував німецький митець Томас Нуфер і до якого долучилися вінничани, презентували в історичній ратуші Мюнстера в Німеччині.

Під час візиту делегації Вінницької міської ради до Мюнстера, де була підписана угода про партнерство, також презентували світлини з фотопроєкту “Як ти, Віннице?”. Вінничани надсилали свої фото, щоб показати мешканцям Мюнстера, як і чим живе Вінниця в умовах повномасштабної війни, розповідає заступниця міського голови Галина Якубович.

“Ці фото показали не лише на місцевому сайті, а й презентували в ратуші Мюнстера. За кожне із цих фото німці донатили на допомогу Україні. За ці кошти вони планують придбати спеціальне медичне обладнання для загоєння ран в одну з вінницьких лікарень”, – зазначила заступниця міського голови.

Від імені всієї вінницької громади заступниця міського голови подякувала місцевим жителям та українській діаспорі в Мюнстері, які з перших днів повномасштабної війни прихистили чимало українців і продовжують надавати всебічну підтримку.

“Ми щиро вдячні німецькому народу, за те, що вони поруч. Дякуємо всій європейській спільноті за те, що підтримує Україну. Це надихає на подальшу боротьбу. Ми розуміємо – якщо схибимо, то втратимо рідну землю, а агресор піде далі. Тому ЗСУ та весь український народ високою ціною виборює перемогу”, – додала Галина Якубович.

Нагадаємо, майже 700 вінничан надіслали свої фото та відео для участі у life-знайомстві, яке ініціювало німецьке місто-партнер Мюнстер. Упродовж 24 лютого, в річницю повномасштабного вторгнення росії на територію України, вінничани показували, яким є їхнє життя.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin