Вінниця
24.04.2024
14.11° C
Вгору

Поліцейські Вінниччини запобігли незаконному трансферу зброї

Під час огляду мікроавтобусу вінницькі поліцейська знайшли арсенал зброї та боєприпасів. До трансферу причетні двоє жителів Івано-Франківщини. В їхньому мікроавтобусі поліцейські виявили ручні протитанкові гранатомети з пострілами до них, автомати, декілька тисяч набоїв до стрілецької зброї, гранати з запалами, боєприпаси для ручних гранатометів. Чоловікам повідомлено про підозру, вони перебуватимуть в ізоляторі тимчасового тримання до обрання запобіжного заходу.

Про це повідомляється на сайті Головне управління Національної поліції у Вінницькій області.

За словами заступника начальника обласного главку Олександра Остроглядова, мікроавтобус Volkswagen, в якому правопорушники перевозили зброю та боєприпаси, вранці 4 лютого зупинили патрульні поліцейські в смт Літин під час відпрацювання оперативної інформації.

Загалом слідчі, криміналісти та вибухотехніки вилучили з автомобіля зловмисників три автомати, понад три тисячі набоїв калібром 7,62 та 5,45 мм, 18 бойових гранат з запалами, два ручні протитанкові гранатомети з п’ятьма пострілами до них, 35 боєприпасів для ручних гранатометів та інше.

Пояснити походження вилученого та мету зберігання зловмисники відмовились.

За цим фактом слідчі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до семи років позбавлення волі.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin