Вінниця
19.03.2024
-0.59° C
Вгору

КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» вдвічі зменшило втрати теплової енергії з витоками гарячої води у порівняні з минулим роком

Це стало можливим завдяки впровадженню та реалізації заходів з енергоефективності, над якими підприємство працює щороку, аби зменшити втрати теплової енергії при її транспортуванні від джерела виробництва до кінцевого споживача.

Війна не стала на заваді у підготовці до опалювального сезону 2022-2023 рр. Попри всі складнощі та війну комунальникам вдалось підготувати комунікації міста до опалювального сезону та впровадити заходи з енергоефективності.

Досягнути позитивних результатів вдалось завдяки заміні застарілого обладнання на котельнях, ремонту потужних котлів підприємства та заміні аварійних й зношених теплових мереж та трубопроводів гарячого водопостачання на нові, із застосуванням попередньо ізольованих труб та сучасних технологій їх прокладання. Окрім того, зекономити значну кількість електроенергії вдалось завдяки встановленню частотних перетворювачів.

Ще одним вагомим фактором зниження втрат з витоками гарячої води є ліквідація ЦТП та улаштування ІТП зі встановленням сучасних теплообмінників, енергоощадних насосів, погодозалежного регулювання температури теплоносія систем опалення. Це дало змогу поліпшити якість надання послуг з постачання теплової енергії та гарячої води, збільшити надійність функціонування вказаних систем, різко знизити кількість аварій за рахунок виведення з експлуатації аварійних та зношених мереж, що дозволило мінімізувати затрати на обслуговування та ремонт обладнання.

«Цьогорічний опалювальний сезон є найважчим за всі роки незалежності України, – зазначає директор департаменту міського господарства Віталій Місецький. – Попри війну та інші перешкоди, тепловикам вдалось вчасно підготуватись до опалювального сезону, а також, завдяки впровадженим заходам з енергоефективності значно зменшити втрати теплової енергії».

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin