Вінниця
19.03.2024
1° C
Вгору

Відбулося засідання Вінницької міської міжвідомчої ради

У приміщенні Вінницької міської ради відбулося засідання Міжвідомчої ради з питань сім’ї, соціальної підтримки сімей Захисників та Захисниць, інтеграції внутрішньо переміщених сімей (осіб), гендерної рівності, запобігання домашньому насильству та протидії торгівлі людьми Вінницької міської територіальної громади.

Серед членів Міжвідомчої ради – представники установ, закладів та громадських організацій, які опікуються соціальними питаннями. Головувала на засіданні заступниця Вінницького міського голови Галина Якубович. За її словами, з початку повномасштабної війни Вінниця перейшла від стратегічних планів до оперативного реагування на ті виклики, які постали перед громадою.

“Перших внутрішньо переміщених осіб на залізничному вокзалі у Вінниці почали зустрічати наші фахові психологи-волонтери, яких зорганізував Міський центр соціальних служб. Ми створили Міський центр надання благодійної допомоги та Гуманітарний центр речей. Налагодили співпрацю з різними міжнародними організаціями. Разом вдалося забезпечити нагальні потреби як вінничан, так і внутрішньо переміщених осіб”, – говорить Галина Якубович.

Одне із питань порядку денного – створення неформального об’єднання психологів, для проведення заходів психосоціальної підтримки в громаді. Це питання уже на етапі реалізації, говорить керівниця Міського центру соціальних служб Наталія Добровольська.

“Усього в нас буде два таких неформальних об’єднань психологів. Одні – надаватимуть підтримку сім’ям Захисників та Захисниць Вінницької міської територіальної громади. А соціальних педагогів освітніх закладів ми будемо просити приділяти особливу увагу діткам наших військовослужбовців”, – додає Наталія Добровольська.

Директорка департаменту соціальної політики міської ради Валентина Войткова поінформувала членів Міжвідомчої ради про розроблення системи заходів психосоціальної підтримки населення громади, яке постраждало від війни.

“Ми вже почали вивчати потреби сімей військовослужбовців, які є членами Вінницької міської територіальної громади. Ми просимо членів сімей, у яких є захисники чи захисниці, звертатися до наших Управлінь соціального захисту населення. Ми розробили спеціальну анкету. Наші фахівці запитають, чи маєте ви потребу в отриманні гуманітарної допомоги, чи необхідна комусь із членів вашої родини психологічна підтримка, чи є потреба в працевлаштуванні, чи є необхідність в юридичній допомозі і тому подібне. Ми маємо на меті здійснювати повний психосоціальний супровід родин, в яких є захисники чи захисниці”, – говорить Валентина Войткова.

Члени Міжвідомчої ради продовжать вивчати соціальні та гуманітарні потреби жителів громади. Для цього був розроблений план та затверджений графік засідань Міжвідомчої ради на 2023 рік.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin