Вінниця
19.03.2024
-0.38° C
Вгору

Відбулось перше засідання конкурсної комісії з вибору керуючої компанії четвертого Вінницького індустріального парку

На сесії Вінницької міської ради було затверджене рішення про проведення організації конкурсу на вибір керуючої компанії, яка управлятиме індустріальним парком “ВінІндастрі”. Відтак вчора провели перше засідання конкурсної комісії з вибору керуючої компанії індустріального парку «ВінІндастрі», де розглянули та затвердили конкурсну документацію. А також встановили дату оголошення конкурсу для відбору претендентів.

Як розповів заступник Вінницького міського голови Андрій Очеретний, розвиток індустріальних парків – це підвищення конкурентоспроможності громади, активізація інвестиційної діяльності, створення нових робочих місць, що автоматично тягне за собою зміцнення економіки.

“Вінниця утримує лідерство по створенню індустріальних парків. Зараз маємо їх вже чотири – UBC GROUP, HEAD GROUP, Вінницький індустріальний парк, де керуючою компанією стала компанія U PARKS і ось зараз працюємо над четвертим – “ВінІндастрі”. Раніше міський голова Сергій Моргунов підписував меморандум про співпрацю з компанією FIREWOOD, які готові розміщувати на цій площі машинобудівне обладнання для дроблення сортування пелетів та організувати виробництва біґ-беґів. За великим рахунком, ми зацікавлені в тому, щоб на базі цього індустріального парку й справді було налагоджене виробництво та розвивалася промисловість. Тому чекатимемо на заявки від кандидатів”, — сказав Андрій Очеретний.

Минулого тижня під час засідання сесії Вінницький міський голова Сергій Моргунов зазначив, що створення належних умов для залучення інвестицій та розвитку промисловості важливо для міста.

«Ми розуміємо, що процес релокації підприємств з зони бойових дій тягне за собою і зацікавленість різних категорій інвесторів у сфері промисловості. Тож вкладені інвестиції в нашу державу та економіку принесуть суттєвий результат після перемоги. Тому ми створюємо четвертий індустріальний парк і вже проводимо перемовини з потенційними учасниками індустріального парку», – зазначив Сергій Моргунов.

Нагадаємо, торік депутати Вінницької міської ради затвердили Концепцію індустріального парку “ВінІндастрі”. Він розташований поруч з уже існуючими промисловими майданчиками, ділянка складає 13,086 га.

Відповідно до затвердженої Концепції індустріальний парк спеціалізуватиметься на таких галузях, як переробна промисловість, переробка промислових та/або побутових відходів (крім захоронення відходів), науково-технічною діяльністю та діяльністю у сфері інформації і електронних комунікацій.

3 лютого 2023 року оголошується відкритий конкурс на вибір керуючої компанії індустріального парку «ВінІндастрі» і претенденти вже матимуть право подавати свої пропозиції. Головним завданням проведення конкурсу є визначення претендента, який запропонує кращі умови щодо створення та функціонування індустріального парку відповідно до умов конкурсу.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin