Вінниця
16.04.2024
20.01° C
Вгору

У Вінниці завершили ремонт у кризових квартирах, де перебувають постраждалі від гендерно зумовленого насильства

У Вінниці завершили ремонтні роботи у ще двох кризових оселях, які знаходяться на балансі Вінницького міського центру соціальних служб. Тепер тут є 17 ліжкомісць для осіб, які постраждали від гендерно зумовленого насильства.

У кімнатах є все необхідне для комфортного розміщення постраждалих від гендерно зумовленого насильства: кухня, ліжка, ванна кімната. Також на місці працює фахівець із соціальної роботи, розповідає директорка Вінницького міського центру соціальних служб Наталія Добровольська.

“Лише за минулий рік у Вінниці було понад 700 підтверджених випадків гендерно зумовленого насильства. Усім постраждалим була надана необхідна допомога. Всі вони мали можливість залишитися в кризових кімнатах: чи то на 10 діб, як передбачає Закон, чи й на більше часу”, – додає Наталія Добровольська.

Поточний ремонт та облаштування двох кризових кімнат здійснений за підтримки Гуманітарної організації Intersos у рамках проєкту, який фінансується Агентством ООН у справах біженців (УВКБ ООН). Частково до облаштування кризових кімнат меблями та технікою долучився Фонд народонаселення ООН. Також Міжнародна медична гуманітарна організація “Лікарі без кордонів” профінансувала ремонт однієї ванної кімнати.

Сьогодні заступниця Вінницького міського голови Галина Якубович подякувала Гуманітарній організації Intersos за підтримку нашої громади.

“Від імені всієї територіальної громади щиро вдячні нашим міжнародним організаціям за дружнє партнерство, співпрацю, за міцну побратимську позицію і допомогу в складний період історії нашого народу”, – говорить заступниця Вінницького міського голови Галина Якубович.

Гуманітарна організація Intersos розпочала свою роботу у Вінниці у березні 2022 року. Тоді ж задекларували готовність підтримувати наше місто, розповідає менеджерка із захисту населення гуманітарної місії Intersos у м. Вінниця Анастасія Ланова.

“Наші перші оціночні візити у співпраці з Вінницькою міською радою показали потребу в ремонті і відкритті кризових кімнат для постраждалих від гендерно зумовленого насильства. Тому це один із перших наших заходів, який ми підтримали у Вінниці”, – додає Анастасія Ланова.

Проєкт зі створення кризових кімнат у Вінниці запустили у 2020 році. Наразі тут є 17 ліжкомісць для постраждалих від гендерно зумовленого насильства. Усього ж працює три квартири.

“Практика показує, що, на жаль, збільшується кількість осіб, які постраждали від гендерно зумовленого насильства. Зважаючи на воєнний стан і постійні стреси – розуміємо, що проблема може загострюватися. Тому вдячні міжнародним партнерам за підтримку нашої громади в такий непростий для України час”, – говорить директорка департаменту соціальної політики міської ради Валентина Войткова.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin