Вінниця
19.03.2024
0.47° C
Вгору

Вінничан запрошують стати донорами крові

У зв’язку з війною значно зросла потреба у донорській крові, оскільки вона потрібна для порятунку як наших військових, так і цивільних людей, які постраждали внаслідок збройної агресії російської федерації. Окрім того, не варто забувати, що кров також потрібна і для планових операцій. Тому вінничан закликають зробити свій вклад у майбутню перемогу та стати донорами крові.

У департаменті охорони здоров’я Вінницької міської ради зазначають, що донором може стати кожен дієздатний українець, який немає абсолютних протипоказань для донорства крові, віком від 18 років. Окрім того, важливо, щоб вага донора була не менше 50 кілограмів, інакше донація може бути небезпечною для здоров’я.

Про протипоказання детально можна прочитати на офіційній фейсбук-сторінці департаменту охорони здоров’я Вінницької міської ради за посиланням.

Під час огляду лікарем перед донацією потрібно відверто відповідати на його запитання і ні в якому разі не приховувати інформацію про вживання ліків, алкоголю, наркотичних речовин і перенесені захворювання. Під час здачі крові варто повідомити персонал, якщо самопочуття різко погіршилось. Також потрібно обов’язково повідомити лікаря про можливі ускладнення під час здачі крові.

Окрім того, важливо заздалегідь підготуватись до здачі крові. Детальніше дізнатись про підготовку до донації можна за посиланням.

«У зв’язку з війною зросла потреба у стратегічних запасах крові, – каже директор департаменту охорони здоров’я Олександр Шиш. – Тому ми закликаємо вінничан долучитись до лав донорів, оскільки кожна донація – це врятоване життя».

Для того, щоб здати кров потрібно звернутись до Вінницького обласного центру служби крові.

Забір крові здійснюється з 8:00 до 15:30 з понеділка по суботу за адресою: вулиця, Пирогова, 48. При собі необхідно мати паспорт громадянина України.

Контактні телефони: +380432 551 575; +38 067 492 00 34.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin