Вінниця
27.04.2024
6.49° C
Вгору

Після опалювального сезону уряд перегляне тарифи на комунальні послуги

Після опалювального сезону уряд перегляне тарифи на комунальні послуги, заявив голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), Костянтин Ущаповський.

Зокрема, створили робочу групу, яка буде займатися питанням тарифів і визначить, як стабілізувати ринок. За словами голови НКРЕКП, це необхідно, щоб підняти зарплати енергетикам, які відбудовують енергосистему, а також закупити необхідне для цього обладнання.

«Ми з вами повинні врахувати, що в енергетиці працює велика кількість людей і вони теж живуть у цій країні й потребують відповідної компенсації за свою працю. І це потрібно хоча б для того, щоб оперативні бригади могли виїжджати на місця й робити ремонти, щоб закуповувати необхідний аварійний запас, бо ці всі витрати теж зросли», – підкреслив очільник НКРЕКП

За словами Костянтина Ущаповського, зараз Кабмін шукає оптимальний шлях, щоб розробити програму, згідно з якою після закінчення опалювального сезону можна буде повернутися до питання підвищення тарифів.  

У серпні 2022 року президент Зеленський підписав закон про мораторій на підвищення комунальних тарифів під час воєнного стану й протягом шести місяців з дня його припинення.

Відповідно до закону, протягом дії воєнного стану й шести місяців після його закінчення в Україні запровадили мораторій на підвищення тарифів на тепло й гарячу воду. 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin