Вінниця
19.03.2024
0.1° C
Вгору

“Кінцева мета – енергозаощадження”: У Вінниці придбають тепловізор для обстеження будівель

У Вінниці будуть тривати роботи з енергетичного обстеження будівель. Для цього мають придбати необхідне обладнання — тепловізор. Таке рішення ухвалили минулого тижня, 27 січня, на черговій сесії Вінницької міської ради.

Як розповідає директор департаменту економіки і інвестицій ВМР Максим Мартьянов, проведення енергоаудиту у сфері житлово-комунального господарства — це необхідний крок для того, щоб визначити технічний стан огороджувальних конструкцій та ефективність споживання енергії.

“Завдяки цьому фахівці зможуть дізнатися місця найбільших тепловтрат у житлових будинках та бюджетних закладів, як от школи, дитсадки, лікарні тощо. Важливо, що знаючи “пробіли”, можна виявити і їх причини. В подальшому ж мета визначити шляхи модернізації будівлі та створення комфортних умов. Енергоаудит — це один з заходів, визначений Програмою економічного і соціального розвитку ВМТГ на 2023 рік”, — зауважив Максим Мартьянов.

Нагадаємо, відповідні роботи розпочали ще наприкінці минулого року. Фахівці працювали з житловими багатоповерхівками в районах Київської та Вишеньки.

Фактично, енергоаудит — це спосіб поліпшення комфортних умов населення, який не передбачає збільшення використання ресурсів і впливу на навколишнє середовище, але дозволить захистити довгострокові перспективи розвитку міста.

Вінниця має великий досвід уживання енергоефективних та енергоощадних заходів, які забезпечують підвищення якості і здешевлення комунальних послуг для мешканців. Приєднавшись до низки європейських ініціатив у цій сфері, таких, як Європейська Енергетична Відзнака, місто виявило готовність запобігати змінам клімату та зберігати навколишнє середовище.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin