Вінниця
24.04.2024
11.18° C
Вгору

Музика заспокоює та надихає. Історія маленької піаністки, яка попри війну продовжує удосконалювати майстерність та прославляти Вінницю

Вінничанка Олександра Кушнір може чуттєво та емоційно виконати твори світових класиків та українських композиторів, граючи на чорно-білих клавішах піаніно. Вихованка Вінницької дитячої музичної школи № 1 – переможниця багатьох міжнародних конкурсів: «До небес долетять голоси», «Червона рута», «Вільні та незалежні». Також у результаті наполегливої праці дівчинка здобула Гран-прі у конкурсі «Алея зірок України», а минулого року піаністка брала участь у музичних майстер-класах у Польщі.

Одинадцятирічна дівчинка вперше стала на поріг музичної школи в шестирічному віці, відтоді каже її викладачка Оксана Новаковська, вона почала досліджувати й пізнавати «світ музики».

«Олександра тонко відчуває музику, має чудовий слух. Граючи на піаніно, дає можливість слухачеві відчути внутрішній музичний світ твору. Також вона цікавиться різними інтерпретаціями. Грає твори епохи бароко, віденських класиків та українських композиторів. Читає спеціалізовану літературу та відкриває для себе нові можливості гри на піаніно», – зазначає Оксана Новаковська.

Дівчинка нині навчається в п’ятому фортепіанному класі, полюбляє співати з цікавістю пізнає нові ази гри на музичному інструменті.

Юна піаністка зізнається, що війна суттєво змінила світ, однією зі сталих речей залишилась музика. Вона заспокоює, надихає, надає сил.

«Маленькі пальчики, які вправно бігають клавішами – це наша надія на Перемогу і мирне майбутнє. Поки лунає мелодія є впевненість, що саме ці діти стануть гідними громадянами своєї країни, будуть розбудовувати її й наповнювати духовністю!», – говорить викладачка Вінницької дитячої музичної школи № 1 Оксана Новаковська.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin