Вінниця
28.03.2024
17.1° C
Вгору

У Вінниці до дитячого будинку сімейного типу влаштували ще одну дівчинку

27 січня виконком Вінницької міської ради уклав із батьками-вихователями Віталієм та Анною Крищук договір про влаштування до сім’ї 13-річної дівчинки Олександри. Тепер у дитячому будинку сімейного типу виховуватимуть 10 дітей.

Перед тим, як укласти договір, батьки-вихователі протягом 2 тижнів спілкувалися з Сашею, яка перебувала у Центрі матері та дитини. Дівчинка мала також можливість познайомитися з іншими членами великої сім’ї Віталія та Ані.

“Родина чудово поладила, тому було прийнято рішення про влаштування Саші до дитячого будинку сімейного типу. За рішенням суду, батьки дівчинки позбавлені батьківських прав. Тому Сашенька тут, у родині Крищуків, знайшла своїх батьків-вихователів. Із 2018 року, коли створювали цей будинок, ми поклали на нього багато сподівань. Він надає радість, тепло і можливість розвитку всім дітям, які сюди потрапляють”, – говорить начальниця Служби у справах дітей Вінницької міської ради Людмила Шафранська.

13-річна Олександра раніше навчалася в одній із міських шкіл. Тепер її перевели до приватної християнської гімназії, де викладає мама-вихователька Анна.

“Я рада бути в цій родині. Тут багато діток, разом нам буде цікаво та весело”, – говорить Олександра.

У дитячому будинку сімейного типу мешкає 6 хлопців та троє дівчаток, саме тому вирішили влаштувати у родину ще одну дівчинку, розповідає батько-вихователь Віталій Крищук.

“Хотіли взяти ще одну дівчинку, аби їм було цікавіше. Загалом розраховували на те, що можемо влаштувати 10 дітей – це максимум, скільки може вмістити дитячий будинок сімейного типу. Ми дуже легко пішли із Сашею на контакт, тому, думаю, що все буде добре”, говорить Віталій Крищук.

Довідка:

На базі сім’ї Крищуків дитячий будинок сімейного типу функціонує з грудня 2018 року. Спочатку до нього було влаштовано 3 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з них 1 дитину з інвалідністю. Протягом 2019-2022 років дитячий будинок сімейного типу поповнився ще 6 вихованцями, з яких одна дитина має інвалідність, одна – є сиротою, а інші дві дитини – родинними групами.

За чотири роки функціонування дитячого будинку сімейного типу, перші влаштовані діти вже досягли повноліття: одна дівчинка створила сім’ю, готується вдруге стати матір’ю, інша – стала справжньою помічницею, працює як логопед, здобуває другу освіту.

Виконавчий комітет Вінницької міської ради постійно піклується про вихованців дитячого будинку сімейного типу: до свят діти отримують подарунки, для організації змістовного дозвілля дітей закуплено самокати, велосипеди, телевізор, батут, настільні ігри.

У минулому році Вінницька міська рада придбала для вихованців 2 сучасних дитячих ліжка-горища, а також 4 набори постільної білизни, забезпечила будинок генераторами та вогнегасниками.

На даний час у дитячому будинку сімейного типу виховується 7 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають на первинному обліку у службі у справах дітей Вінницької міської ради, та 1 особа з їхнього числа. Всі вони разом із 2 біологічними дітьми батьків-вихователів отримують тепло та любов справжньої сім’ї.

Наразі Служба у справах дітей Вінницької міської ради запрошує до співпраці всіх вінничан, які готові допомогти дітям отримати сім’ю. Звернутися можна за телефонами: 65-10-74, 50-90-61.

А з детальною інформацією ознайомитися на сторінці Служби у справах дітей Вінницької міської ради.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin