Вінниця
29.03.2024
11.22° C
Вгору

Миколаївські волонтери почали продавати солону воду з крану

Волонтери в Миколаєві випустили лімітовану партію солоної водопропровідної води, розливши її у дизайнерські пляшки, пише «Суспільне».

Станом на січень із продажу води «З нами Буг» вдалося виручити майже двадцять тисяч гривень. Кошти витратили на тактичні аптечки для військових.

За словами волонтера Mykolaiv Military Support Любомира Бороди, така ідея з’явилася після того, як знайомі з інших міст України почали говорити, що їм було б цікаво спробувати на смак миколаївську воду.

Волонтер додав, що до повномасштабної війни був дотичним до барбер-культури. У барберів є сольовий спрей, тобто морська вода, яку вони використовують для укладання волосся, і знайомий Любомира Бороди з Харкова випускає в пляшках такі сольові спреї.

«Спробуйте почистити зуби чи помити голову. Відчуйте себе жителем півдня!», – йдеться в описі до лімітованої партії води.

У квітні 2022 року російські війська пошкодили водопровід «Дніпро-Миколаїв», яким у місто постачали питну воду. У розслідуванні ВВС йдеться, що росіяни зробили це не внаслідок випадкового влучання, а навмисно, використавши вибухівку, що порушує міжнародне гуманітарне право.

Вода в кранах і досі залишається технічною. Повне відновлення водопостачання може тривати «не один рік» через фінансові й технічні причини, пояснював мер міста Олександр Сенкевич.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin