Вінниця
19.04.2024
8.04° C
Вгору

Порядок бронювання працівників від мобілізації затвердила Верховна Рада

Верховна Рада 27 січня затвердила порядок бронювання військовозобов’язаних працівників від мобілізації, а також критерії для підприємств, за якими вони вважатимуться критично важливими для економіки, повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Бізнес зможе забронювати до 50% військовозобов’язаних працівників, які є критично важливими для того, щоб підприємство продовжувало працювати, повідомляє пресслужба Європейської бізнес асоціації (EBA).

Бронювати працівників зможуть підприємства, які визнають критично важливим для функціонування економіки. Для цього вони мають відповідати щонайменше трьом критеріям із переліку, серед якого є такі:

  • загальна сума сплачених бізнесом податків та інших зборів перевищує 1,5 мільйона євро;
  • сума річних надходжень підприємства в іноземній валюті складає не менше як 32 мільйони євро в еквіваленті;
  • немає заборгованостей зі сплати ЄСВ;
  • середня місячна зарплата працівників не менша за середню заробітну плату по регіону;
  • є резидентство в «Дія.City».

Бронювання, які вже були надані працівникам за старою процедурою за рішеннями Мінекономіки, будуть залишатися чинними протягом строку, на який вони були надані.

Порядок бронювання ще повинен підписати прем’єр-міністр, після цього його опублікують та він вступить у дію. До цього моменту нових бронювань за старою процедурою не відбуватиметься, додають у EBA.

У листопаді 2022-го Верховна Рада ухвалила закон про бронювання від мобілізації, уряд мав розробити конкретні критерії бронювання. У грудні видання Forbes отримало драфт документа.

Загальну мобілізацію в Україні оголосив президент Зеленський 24 лютого, у день повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Відтоді всі військовозобов’язані, здорові чоловіки від 18 до 60 років підлягають закону про загальну мобілізацію.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin