Вінниця
29.03.2024
12.88° C
Вгору

150 млн грн на військові облігації: Вінниця вже втретє долучається до допомоги ЗСУ шляхом придбання державних цінних паперів

Вінницька міська рада вже втретє придбає державні цінні папери – облігації внутрішньої позики, випущені в умовах воєнного стану. Цього разу на їх закупівлю планується використати 150 млн грн тимчасово вільних коштів загального фонду бюджету громади терміном до 6 місяців. Таке рішення депутати погодили на січневій сесії.

Відповідно до нього, проведуть конкурс із відбору первинного дилера з-поміж банківських установ, з яким укладуть договір про обслуговування рахунка в цінних паперах та генеральну угоду.

Нагадаємо, мова йде про воєнні облігації, цільове спрямування яких підтримка ЗСУ в умовах воєнного стану . При їх купівлі держава гарантує повернення всієї суми інвестиції.

До речі, Вінниця була в числі перших муніципалітетів України, де скористалися інструментом розміщення коштів у держаних цінних паперах для допомоги захисникам.

Вперше військові облігації на суму у 100 млн грн Вінниця закупила у червні, а вже у листопаді зробила наступну інвестицію. Тоді на потреби ЗСУ спрямували рекордні – 300 млн грн.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin