Вінниця
29.03.2024
11.61° C
Вгору

Земля на 22 мільйони: Вінниці через суд повернули землі лісогосподарського призначення

Прокуратурою попереджено незаконне припинення права державного підприємства на користування землями лісогосподарського призначення на території м. Вінниці площею 6 га вартістю 22 млн грн
Вінницькою обласною прокуратурою у ході розгляду звернення державного лісогосподарського підприємства виявлено рішення Вінницького міського суду, яке постановлене всупереч інтересам держави.
Про це повідомляється у пресслужбі Вінницької обласної прокуратури.

Судом визнано недійсним виданий підприємству державний акт на право постійного користування земельною ділянкою лісогосподарського призначення площею 6 га вартістю 22 млн гривень у м. Вінниці та визнано за фізичною особою право власності на частину цієї ділянки площею 5 соток (справа № 127/18239/20).

Рішення суду мотивовано тим, що громадянин є власником квартири у багатоквартирному будинку, а земельна ділянка необхідна йому для обслуговування цієї квартири.

При цьому судом не взято до уваги, що уповноваженими державними органами рішення про вилучення землі з постійного користування державного підприємства та передачу її громадянину не приймалось.

Більш того, судом не залучено до розгляду справи належного відповідача – Вінницьку обласну військову адміністрацію. При цьому прийнято рішення, що порушує її права.

Суддя фактично перебрав на себе повноваження обласної військової адміністрації, створивши передумови для вибуття з державної власності земель лісогосподарського призначення.

Незаконне рішення прокуратура оскаржила в апеляційному порядку. Вінницьким апеляційним судом 17.01.2023 апеляційну скаргу задоволено, рішення суду першої інстанції скасовано та відмовлено громадянину у задоволенні позову.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin