Вінниця
18.04.2024
5.5° C
Вгору

Вінничанка Маргарита Яценко встановила національний рекорд України «Найбільша мапа України, вишита підліткою»

Учора, 26 січня, у приміщенні Вінницької міської ради експерти Національного Реєстру Рекордів офіційно зареєстрували національний рекорд України «Найбільша мапа України, вишита підліткою».

Юна рекордсменка вручну вишила карту і фрагмент гімну України на тлі національного прапора. Окрім того, для кожної області на мапі було використано вишивку, яка історично притаманна конкретній території.

Довжина мапи складає 108 сантиметрів, ширина 86 сантиметрів, а масштаб – 1:1400000.

«Робота над мапою зайняла у мене майже півтора року: з травня 2021 по грудень 2022 року, – каже Маргарита Яценко. – Для цього знадобилось майже 37 кілометрів ниток. А сама робота складається майже з 370 тисяч хрестиків».

Представниця Книги рекорду України Лана Вєтрова зазначила, що це перший рекорд для Вінниці за 2023 рік та 44-й за весь час.

«Сьогодні ми маємо рекорд, який демонструє любов до України, любов до своєї землі, який демонструє, що Україна єдина і непереможна, – каже представниця Книги рекорду України Лана Вєтрова. – У нас є карти вишиті етнічними орнаментами, але вперше представляється на рекорд карта вишита дитиною підліткового віку».

Окрім того, Лана Вєтрова подякувала депутатам Вінницької міської ради Олександру Педорченку та Миколі Яременку за те, що допомогли реалізувати цю ідею та представили її на національному рівні, як досягнення всієї України.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin