Вінниця
28.03.2024
17.1° C
Вгору

У Вінниці погасили марку «Тримаємо небо України!» та оголосили аукціон на потреби військових

У Вінниці, 25 січня, урочисто погасили поштову марку «Тримаємо небо України!». Вона присвячена статусу Вінниці як столиці Повітряних Сил України. Це четверта ексклюзивна марка, яку ініціював Офіс туризму Вінниці, і, зокрема, друга, яка присвячена Повітряним Силам Збройних Сил України.

У церемонії спецпогашення поштової марки взяли участь Вінницький міський голова Сергій Моргунов, голова Вінницької обласної ради Вячеслав Соколовий, директор Вінницької дирекції Акціонерного товариства «Укрпошта» Володимир Шаловінський та виконуючий обов’язків командувача підготовки командування Повітряних Сил, Збройних Сил України, генерал-майор Андрій Алімпієв.

«Сьогоднішня подія присвячена не тільки Повітряним Силам Збройних Сил України, а й, в тому числі всій нашій територіальній громаді. Це символ єднання армії та народу, – зазначив Вінницький міський голова Сергій Моргунов. – Без цього єднання ми б не вистояли цих 336 днів. Ми пишаємось тим, що Вінниця є столицею Повітряних Сил. Дуже важливо, що поки наші герої та героїні захищають небо, ми маємо можливість працювати аби забезпечити цю перемогу в тилу… Знаєте, коли я дивлюсь на літак на площі Перемоги, який хоч і понівечений осколками тих страшних вибухів ракет, але він вистояв. І ми так само вистоїмо. Але ми повинні пам’ятати героїв, які поклали своє життя за те, щоб ми могли жити».

Як зауважив виконуючий обов’язків командувача підготовки командування Повітряних Сил, Збройних Сил України, генерал-майор Андрій Алімпієв, на сьогодні більше 2500 воїнів Повітряних Сил відзначені державними нагородами. 27 з них отримали звання Героя України. В складі Повітряних Сил дев’ять повних лицарів Ордена Мужності, стільки ж кавалерів трьох ступеней Богдана Хмельницького.

«Захист неба – це дуже складна діяльність, це інтелектуальна, активна наполеглива системна робота. Але Повітряні Сили справляються з цим завданням», – сказав Андрій Алімпієв.

Як додав голова Вінницької обласної ради Вячеслав Соколовий, війна України за незалежність дуже добре зрозуміла в країні та за її межами.

«Надзвичайно важливо, що весь український народ від малого до великого об’єднався у цій боротьбі, завдяки чому Україна здобула та має міжнародну підтримку, – сказав він. – Мирне небо – це мирна територія і ми дякуємо нашим Повітряним Силам України за те що вінничани, жителі області, українці отримують захист, завдяки їх мужності, професійності, відданості та безжальності у боротьбі з ворогом».

В основі композиції марки лежить стилізація емблеми Повітряних Сил – рівносторонній хрест із розбіжними сторонами, в центрі якого у круглому медальйоні вміщено зображення Знака Княжої Держави Володимира Великого, а сам медальйон накладено на стилізовані зображення меча вістрям угору (на вертикальних сторонах хреста) та двох крил (на горизонтальних сторонах хреста). Також на марковому блоці і конверті представлено ескіз меморіалу, присвяченого героїзму військовослужбовців Повітряних Сил Збройних Сил України, який з’явиться у Вінниці після остаточної Перемоги над агресором.

«Марка показує нашу незламність, – зазначив директор Вінницької дирекції Акціонерного товариства «Укрпошта» Володимир Шаловінський. – Я хочу подякувати нашим Повітряним Силам, але не тільки льотчикам, а усім, в тому числі тим хто обслуговує літаки. Та чи не найбільше хочу подякувати батькам наших героїв, які підтримали їх і вони стали тими хто є, тими, хто захищає нас. Це дійсно герої, які потребують нашої поваги та підтримки».

В рамках церемонії спецпогашення оголошено благодійний аукціон з продажу марочного блоку і конверта з підписами учасників спецпогашення, що має високу колекційну вартість. Залучена сума через Фонд громади «Подільська громада» буде направлена на потреби підрозділів Повітряних Сил Збройних Сил України.

Долучитись до благодійного аукціону на потреби ЗСУ та придбати лімітований марочний блок та конверт можна на сторінці Офіс туризму Вінниці https://www.facebook.com/VinnytsiaTourismOffice

Аукціон стартував сьогодні, 25 січня, та триватиме до 12.00 27 січня. Стартова ціна лоту – 1000 грн, мінімальний крок однієї ставки – 200 грн, максимальний крок – 1000 грн. Ставки потрібно робити в коментарях до допису на сторінці у фейсбук.

Також охочі можуть придбати марки поштучно. На сьогодні випущено 40 маркованих блоків та близько 300 одиничних марок та конвертів. Вартість маркованого блоку складає 600 гривень, ціна однієї марки – 100 гривень, стільки ж коштує конверт.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin