Вінниця
25.04.2024
10.35° C
Вгору

Енергетики відновлюють українську енергосистему цілодобово та без вихідних

Енергосистема України вже пережила 26 ракетних атак ворога та ударів БПЛА по енергооб’єктам, а понад 10 ГВт потужностей наразі недоступні українській енергосистемі та знаходяться під контролем ворога. Після кожної атаки росіян фахівці відновлюють енергосистему цілодобово та без вихідних.

З січня 2023 року Україні доводиться додатково імпортувати електроенергію з країн Європи, щоб збалансувати енергосистему.
Атака,що відбулась 14 січня, завдала значних пошкоджень енергоблокам теплових станцій, а виробництво електроенергії на працюючих електростанціях не може повністю покрити усе споживання. Графіки екстрених відключень електроенергії періодично запроваджують в деяких областях, але у більшості регіонів діють стабілізаційні графіки.

Фахівцям вдалось відновити одну з ліній 330 кВ на сході країни. Відновити ті пошкодження, які є у короткий проміжок часу неможливо, роботи можуть тривати місяці. Тому варто розуміти, що відключення будуть, навіть, якщо нових обстрілів не буде.

Нагадуємо, як раніше повідомляв виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук, що ми платимо високу ціну за те, що є світло. 127 працівників «ДТЕК» загинули, 319 поранені, 46 зникли безвісти, ще четверо – у полоні.


Автор Марко Литвиненко

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin