Вінниця
24.04.2024
8.68° C
Вгору

Окупанти відправляють десятки тисяч мобілізованих на штурм Бахмута, – Пентагон

росія за будь-яку ціну готова взяти Бахмут в оточення. Тож кидає на штурм міста вона десятки тисяч мобілізованих. На цьому наголошують у Пентагоні.
Відповідну тезу озвучив високопоставлений військовий чиновник США, цитує його репортер американського видання Foreign Policy Джек Детч. Така поведінка ворога демонструє, що втрати на полі бою його аж ніяк не лякають. У цьому випадку головне – досягнути поставленої мети.

Погано оснащені, але кинуті у бій

Росія відправляє десятки тисяч мобілізованих військових для зміцнення позицій в Україні, ослаблених боями в Бахмуті,
– заявив чиновник.

Оскільки ворог шле десятки тисяч мобілізованих на посилення позицій, то це свідчить лиш про одне: стільки ж він міг кинути і на сам Бахмут. Особливо, якщо враховувати, що на його штурм відправляли як самих мобілізованих, так і вагнерівців, які гинули буквально сотнями.

Детч додав, що у США вважають новоспечені війська країни-агресорки “погано оснащеними, погано навченими та кинутими на полі бою”.

Яка ситуація поблизу Бахмута зараз
  • Військовий експерт Петро Черник зауважив, що ситуація на фронті для російських бійців не надто оптимістична. Вони вже який місяць не можуть захопити Бахмут. А це місто для них – важлива точка. Воно необхідне для вогневого контролю Дебальцевського залізничного полотна.
  • Військовий ЗСУ Ігор Швайка наголосив, що у районі Бахмута точаться складні бої. Так, Сили оборони стримують ворога. Втім, слід розуміти, що це не так уже й просто робити. І складно буде нам доти, поки ми не зможемо піти у контрнаступ і не проганятимемо загарбників.
  • Нагадаємо, що ворог не полишає спроб вести наступ на Бахмутському й Авдіївському напрямках. І не зупиняють його шалені втрати, яких він зазнає.
  • Наостанок згадаємо слова військового експерта Романа Світана. Він пояснив, чому Бахмут легше захищати, ніж наступати на нього. За його словами, район міста, а також лівий берег річки Бахмутка – хороший рубіж. Тож ніхто його не збирається здавати. Крім того, “висотки” значно зручніше утримувати в обороні.

 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin