Вінниця
19.04.2024
8.57° C
Вгору

У Вінниці зі сторічним ювілеєм привітали Марію Стрельченко

Пережила Голодомори, Другу світову війну, а тепер – на її долю випала російська агресія. Жительці Вінниці Марії Стрельченко днями виповнилося 100 років. Із ювілеєм її привітали директорка департаменту соціальної політики міської ради Валентина Войткова та депутатка Світлана Куца.

Ювілярка отримала Почесну грамоту від міського голови Сергія Моргунова та грошову премію у розмірі 5 тисяч гривень.

“Крім того, відповідно до нашої Комплексної програми, Марія Созонівна почне отримувати довічну щомісячну матеріальну грошову допомогу, в розмірі прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб. Раді, що в нашій громаді є такі особистості, які крізь століття проносять свій безцінний досвід і передають його молодому поколінню”, – говорить директорка департаменту соціальної політики міської ради Валентина Войткова.

Марія Стрельченко народилася 21 січня 1923 року в багатодітній родині. Її батьки виховували 16 дітей. Коли почалася Друга світова війна – дітей відправили на північ. Там вона познайомилася з майбутнім чоловіком – військовим-прикордонником.

До Вінниці повернулася у 60-х роках. Виховувала двох дітей, яких, на жаль, уже немає. Має трьох онуків та трьох правнуків. Один із них – Костянтин Калашніков наразі доглядає за бабусею. Її секрет довголіття – це постійна опіка і відсутність поганих новин.

“Ми не розповідали бабусі про війну. Це може бути надзвичайним стресом для неї. Бабуся пережила Голодомори, пережила Другу світову. Зараз їй потрібні опіка й турбота, і жодних негативних новин”, – додає Костянтин Калашніков.

Ювілярка подякувала за привітання і постійну підтримку від органів місцевої влади.

Окрім Марії Стрельченко, довічну щомісячну матеріальну грошову допомогу в розмірі прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб вже отримує 6 мешканців міста, яким виповнилося 100 років і більше.

До кінця 2023 року планується нагородити ще 12 жителів та оформити їм відповідну допомогу.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin