Вінниця
23.04.2024
11.26° C
Вгору

Працівники міської ради долучилися до збору допомоги для діток із деокупованої Балаклії

Працівники Вінницької міської ради долучилися до збору індивідуальних боксів для діток з деокупованої Балаклії в рамках акції від “Дитини до дитини”. Уже цього тижня пакунки передадуть жителям Балаклії, яка є містом-другом для Вінниці.

У рамках третьої поїздки вінницьких волонтерів до деокупованої Балаклії була оголошена акція “Від дитини до дитини”. До неї долучилися і працівники ВМР. Вони приносили все необхідне, а департамент кадрової політики, який став ініціатором збору серед співробітників міськради, сформував декілька десятків індивідуальних боксів для малечі різного гендеру та віку.

“Я вдячна нашим працівникам, які відгукнулися і активно долучилися до збору допомоги. Ці коробочки дехто формував і вдома разом із дітками. Ми зібрали кілька десятків таких боксів. Ставили туди і канцелярію, і набори для малювання, іграшки, солодощі та все, що може потішити маленьких українців. Це наші дітки, і немає значення, де вони живуть. Вони постраждали, і ми маємо подарувати їм хоча б трішки щастя”, – говорить директорка департаменту кадрової політики міської ради Тетяна Ласкавчук.

Коробочки з подарунками працівники міськради передали до благодійного фонду “Подільська громада”. І вже вчора вся зібрана допомога від вінничан вирушила до Балаклії.

Влаштувати різні атракції та роздати допомогу вінницькі волонтери планують цього тижня. Точну дату не розголошують з метою безпеки, адже Харківщина є прифронтовим регіоном.

Нагадаємо, із жовтня 2022 року Вінниця стала містом-другом для звільненої Балаклії.

11 листопада, в рамках роботи Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу вінницькі волонтери з організацій “Шахіна”, “Гармонія”, “Піч”, “Подільська громада” та директор департаменту культури Вінницької міської ради Максим Філанчук доправили до Балаклії перший гуманітарний вантаж.

25 листопада Вінницька міська рада передала допомогу з бюджету ВМТГ Балаклійській міській територіальній громаді на суму 10 млн грн.

9 грудня заступник міського голови Микола Форманюк разом із депутатом Володимиром Малініним поїхали до звільненої Балаклії з черговим гуманітарним вантажем та поспілкувались з представниками балаклійської влади про їхні нагальні потреби та подальшу співпрацю громад.

19 грудня, з Вінниці до деокупованої частини Харківщини відправили другий гуманітарний вантаж, який місцеві волонтери формували впродовж останнього місяця.

28 грудня депутати Вінницької міської ради Володимир Онофрійчук та Олександр Мельник доправили до деокупованого міста-друга Балаклії черговий гуманітарний вантаж та поспілкувалися з представниками місцевої влади про їхні нагальні потреби.

19 січня Вінниця відправила в деокуповану Балаклію черговий гуманітарний вантаж. Для організації цього візиту свої зусилля об’єднали вінницькі волонтери, депутати міської ради, департамент культури ВМР разом з культурною спільнотою міста та багато вінничан, які принесли свої речі, щоб передати у звільнене місто.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin