Вінниця
28.03.2024
17.1° C
Вгору

Сергій Моргунов: «Перший VinLine у новому році. Новий тролейбус вийшов на 5-ий маршрут»

Тролейбус «VinLine», збірку якого нещодавно завершила Вінницька транспортна компанія, уже вийшов на маршрут №5 «Залізничний вокзал – Вишенька». Про це на своїй сторінці у фейсбук та телеграм-каналі повідомив міський голова Вінниці Сергій Моргунов.

«Попри складнощі з логістикою, затримки з поставками необхідних запчастин і комплектуючих – майстри транспортної компанії впорались із задачею, – зазначив Сергій Моргунов. – Так, під час війни непросто займатись питаннями розвитку – пріоритети інші, але ми працюємо далі над тим, щоб зберегти і покращити потенціал громадського транспорту. Адже від цього також залежить життя міста».

Це ще один тролейбус, який, завдяки наявності акумуляторів, має можливість автономного руху до 20 кілометрів, має низькополий кузов, обладнаний пандусом, а також місцем для людей на візках та батьків з дитячими колясками.

Завдяки системі клімат-контролю, якою обладнали акумуляторний блок автономного руху, при температурі більше 35 градусів тролейбус не перегрівається. Окрім того, він є енергоощадним у порівнянні зі старими моделями ЗІУ.

«Ми продовжуємо працювати над оновленням тролейбусного парку та заміною уже застарілих радянських тролейбусів ЗІУ, – каже директор департаменту транспорту та міської мобільності Андрій Сорокін. – Саме завдяки тролейбусам, які мають можливість автономного руху, ми можемо поліпшити транспортне сполучення з приєднаними громадами та забезпечити перевезення пасажирів в умовах нестабільної ситуації в українській енергетиці».

Нагадаємо, що нещодавно у Вінницю з Польщі прибула друга партія тролейбусів Solaris у кількості 6 одиниць.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin