Вінниця
19.04.2024
3.64° C
Вгору

Ворог може готувати різні сценарії повторного нападу, але також робить “вкидання” для дезорієнтації України – розвідка

Ворог може готувати різні сценарії та напрямки можливого повторного нападу, але також займається дезорієнтацією, роблячи інформаційні “вкидання” для дезорієнтації України, заявив представник ГУР Андрій Юсов.

“Аналітики і наші, і міжнародні мають право аналізувати, і це правильно, різні сценарії. Тому що сценарії і напрямок нападу може бути не один. І ворог готує різні сценарії. І частково займається, зокрема, дезінформацією, роблячи вкидання через різні інструменти тих чи інших напрямків, щоб дезорієнтувати нас. Від дуже “екзотичних”, як, наприклад, десант на Одесу. Тому що станом зараз це виглядає суїцидальним напрямком для ворога. Проте ми бачили й інші їхні суїцидальні дії”, – сказав він в ефірі “24 каналу”.

Юсов наголосив, що на сьогодні немає загрози залучення Білорусі до повномасштабного вторгнення в Україну на стороні РФ. “Але проте це також ризик, на який ми маємо звертати увагу”, – сказав він.

У розвідці знову зазначили, що Путін не відмовився від своєї стратегічної цілі – геноцидної війни, знищення українського народу й держави. “Це означає, що нам потрібно більше підтримки, більше зброї, більше санкцій. І, безумовно, готуватися до подальшої деокупації українських територій, перемоги та звільнення України від загарбників. Повірте, всі ці сценарії Україна відпрацьовує”, – наголосив Юсов.

Він також додав, що вже майже рік, як Київ беруть за три дні. За словами Юсова, саме продовження війни гарантує Путіну збереження влади та його поплічникам. “Бліцкриг провалився, це означає, що треба затягувати війну… Людський ресурс там є, мобілізувати там є кого, кордони закриють і мобілізаційний потенціал зберігається. На “консервації”, на збереженні ще багато радянського озброєння”, – сказав Юсов.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin