Вінниця
20.04.2024
2.63° C
Вгору

У Повітряних силах пояснили, які ракети і чому ППО не може збивати

Росія має ще сотні радянських ракет Х-22, однією з яких 14 січня влучила у будинок в Дніпрі, – повідомляє канал “NTA”.

Про те, які ракети окупанти запускають по наших міста, і що потрібно Україні, аби їх збивати, розповів речник Командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі “Народного Толк-Шоу” на телеканалі NTA.

“Вони мають достатньо ракет Х-22. Це ті ракети, які були в свій час у нас, і їх передавали за борги за газ, і бомбардувальники Ту-22М, з яких ці ракети і запускають. І вони сьогодні нам повертаються. Їх є доволі багато. Це сотні ракет. Ми завжди рахуємо, коли закінчаться ці ракети. Це стосується високоточних ракет – Х-101, Х-555,  “Іскандер”. Це ракети, які можуть дістати далеко і бити влучно. Але ми щоразу більше їх збиваємо”, – каже Ігнат.

За його словами, “Калібр”, Х-101, Х-555, Х-59 – це типи ракет, які наша ППО може збивати. Решта ракет, такі як Х-22, “Онікс”, чи будь-які балістичні ракети, наразі українська протиповітряна оборона збивати не може.

“І це знають наші партнери. Тому йдеться зараз про систем Patriot PAC-3 та SAMP/T, які нам потрібні”, – зауважив речник Командування Повітряних Сил.

За його словами, до ракет Х-22, С-300 була прикута увага саме 14 січня, проте ними завдавали ударів по Миколаєву, Харкову та інших прифронтових містах фактично кожного дня.  Ігнат додав, що в Москви зараз балістичні ракети у дефіциті, тому вони частіше застосовують С-300, С-400. Відтак, Росія проситиме в Ірану ракети з дальністю 300 км, і є загроза, що вони будуть їх отримувати.

“Що робити з тими С-300, С-400? Очевидно, що нам не вистачить ні сил, ні засобів , які навіть надають наші партнери. Цього буде замало, щоб знищувати ракети як балістичні, так і зенітні керовані С-300. Але рішення є, воно вже втілюється в життя , це протирадіолокаційні ракети HARM. Також артилерія далекобійна потрібна нам”, – підсумував Юрій Ігнат.

Нагадаємо, 14 січня під час масованої ракетної атаки Росія вцілила ракетою Х-22 у багатоквартирний будинок у Дніпрі. За останніми даними, загинуло 45 людей.

Як повідомляли у Повітряних силах ЗСУ, від початку повномасштабного вторгнення, Росія запустила по Україні понад 210 ракет Х-22, призначення яких збивати авіаносці та великі цілі на воді. Наразі українська ППО не має засобів, щоб виявляти та збивати такі ракети.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin