Вінниця
20.04.2024
2.63° C
Вгору

Дайджест сімейних серіалів – Дія.Цифрова освіта

Дія.Цифрова освіта підготувала підбірку сімейних серіалів, які не просто сподобаються кожному члену родини, а і навчать усіх новому. Дайджест серіалів допоможе вам та вашим рідним дізнатись більше про сучасні технології, разом освоїти нові скіли та додасть нових тем для обговорення на сімейних вечерях!

  • Одна планета: 11 кроків назустріч довкіллю;

https://osvita.diia.gov.ua/courses/11-steps-towards-the-environment

Завдяки серіалу ви дізнаєтеся, що таке вуглецевий слід та чому зміна клімату стосується кожного, чому краще споживати сезонні та локальні продукти й на які маркування варто звертати увагу в супермаркеті. Наші експерти розкажуть, як опанувати екологічні звички завдяки цифровим інструментам та застосункам. Все про екологію та корисні лайфхаки заради збереження довкілля.

  • ​Психологічна підтримка себе та близьких для цивільних;

https://osvita.diia.gov.ua/courses/psihologicna-pidtrimka-sebe-ta-blizkih-dla-civilnih

Кожна сім’я потребує психологічної підтримки, а особливо під час війни. Велика кількість людей зараз переживають виснаження, спустошення, втому, тривогу, але є механізми, які здатні вирівняти психологічний баланс та стабілізувати стан. У серіалі психологи сформулювали корисні поради, які допоможуть кожному члену сім’ї опанувати себе в критичних умовах. Також ви дізнаєтеся, як правильно допомогти та підтримувати один одного у складні моменти.

  • Основи кібергігієни;

https://osvita.diia.gov.ua/courses/cyber-hygiene

Так само як правила дорожнього руху на дорозі, є правила поведінки у цифровому просторі. Високий рівень комп’ютеризації вимагає їх дотримання, щоб захистити себе та оточення від загроз в інформаційній сфері. Серіал розповість про базові принципи кібергігієни та типові алгоритми дій у разі виявлення ознак інформаційних атак.

  • Штучний інтелект;

https://osvita.diia.gov.ua/courses/artificial-intelligence

Про технології штучного інтелекту (ШІ) ви чули з кіберпанкових фільмів або книжок, адже цим вже давно захоплені футурологи, письменники та режисери. Втім, те що ви там бачили — це лише частинка того, що можуть створювати подібні технології. З серіалу про ШІ ви дізнаєтесь, що таке штучний інтелект, яку користь він приносить, які ризики пов’язані з використанням технологій. До того ж розповімо як такі технології використовують українські та міжнародні компанії!

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin