Вінниця
23.04.2024
13.66° C
Вгору

“Робочий день починається не з кави”: інтерв’ю з автоелектриком “Шляхового управління”

Спеціалісти вінницького підприємства “Шляхове управління” працюють без свят і вихідних протягом всього року. Особливо насичені робочі дні під час негоди. І не лише у водіїв спецтранспорту, а й у спеціалістів, які обслуговують техніку.

Автоелектрик Анатолій Лукіянчук працює тут вже понад 20 років. Колеги відгукуються про нього як про надійного і талановитого майстра, який завжди прийде на допомогу. Він ремонтує стартери, генератори та обладнання для перевірки справності тих чи інших елементів. В приміщенні, де працює Анатолій Борисович панує творчий безлад, але водночас все лежить на своїх місцях: десятки (а може й сотні?) шайбочок, гвинтиків, викрутки, плоскогубці, дроти, пінцети і багато інших інструментів та деталей, необхідних для роботи.

“Я тут знаю все, як свої п’ять пальців”, — всміхається чоловік.

В автопарку підприємства близько 60 одиниць техніки і немає жодної машини, якої б не торкнулася рука спеціаліста. Коли погіршується погода, Анатолій Лукіянчук для підстраховки виходить на роботу навіть у вихідні дні, так само чергує і в нічні зміни з колегами, аби оперативно полагодити спецтранспорт в разі необхідності.

“Ремонт обладнання, зарядка акумуляторів — це мої основні задачі. Робочий день починається не з кави, а з того, що механік чи диспетчер повідомляє про поломки, тоді ж оперативно вирішуємо що і в якому порядку ремонтуємо. Це комплексна робота зазвичай, бо зі мною ще працюють токарі, слюсарі, зварювальники та інші спеціалісти. Буває, що збилася програма в комп’ютері — треба налаштувати. Фактично, це робота не стільки фізична, як інтелектуальна. Або, наприклад, проводка в машині несправна, чи не працюють стопи, повороти, сигнали — то стоїш, крутиш, думаєш, як його полагодити. А коли все справно працює, то я наперед готую щось. Нудьгувати нема часу”, — розповідає Анатолій Лукіянчук.

Ми застали майстра за ремонтом стартера, який згодом, після всіх маніпуляцій він “проганятиме” на спеціальному стенді, тестуючи на справність. Анатолій Борисович зізнається, що йому дуже пощастило у житті:

“Найбільше задоволення отримую від того, що можу ремонтувати техніку, яка потім повноцінно працює і приносить користь людям. Кажуть, дуже добре, коли хобі та робота співпадає. Це якраз мій випадок. Я все життя займаюся ремонтом і щасливий, що можу робити те, що люблю”, — каже він.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin