Вінниця
20.04.2024
3.33° C
Вгору

У Вінниці діти-переселенці готували «Улич Чорнобаївський», віденський струдель і співали “Щедрик”

У п’ятницю, 13 січня, у Вінниці відбулися два смачних майстер-класи для дітей внутрішньо переміщених українців.

Перший з них відбувся в кафе «ULYCH», фірмовою стравою якого є, власне, «Улич». Це багет-піца на бездріжджовій паляниці, з соковитими начинками і різноманітними соусами. На майстер-класі малечу вчили готувати «Улич Чорнобаївський» – з салямі, кислим огірочком, шинкою і моцарелою.

Майстер-клас для малечі з Маріуполя, Херсона і Нової Каховки провів власник закладу Олександр Горчаков, якого багато хто знає ще й як учасника 10-го сезону телевізійного шоу «МайстерШеф». Діти були у захваті від процесу приготування, розповідей про пекельно гострі соуси «HellDaddy», і навіть від їстівних стаканчиків, з яких пили какао, поки їхні «уличі» запікалися.

«Це вже другий такий майстер-клас, який ми проводимо для діток переселенців, – розповів Олександр Горчаков. – Ми з самого початку повномасштабного вторгнення рф доєдналися до волонтерства і продовжуємо цим займатися. Перші 4-5 місяців безкоштовно надавали їжу переселенцям, допомагали з житлом, необхідними речами для вагітних і не тільки… В нас тут був волонтерський центр, по суті, а не заклад. Дуже багато людей було. А зараз допомагаємо більше донатами на якісь збори. Ну і от діток також підтримуємо. Їм потрібно це».

А вже по обіді розпочався майстер-клас у готельно-ресторанному комплексі «Затишок». Його учасників також вчили вчили готувати фірмову страву закладу – віденський струдель з яблуками. Як розповіла шеф-кухар Тетяна, унікальність цієї страви в тонесенькому тісті, щоб воно аж просвічувалося.

Діти по черзі додавали воду, яйця і оливкову олію до муки. Наввипередки просили домішати інгредієнти в начинку з яблук. Навіть розтягували тісто усі разом. В процесі хтось з дітлахів почув мелодію «Щедрика», що грала фоном у закладі. Оскільки малеча знала слова, то всі разом захотіли заспівати. Це був дуже зворушливий момент. Після цього їм розповіли історію пісні, й те, як її мелодія, що народилась на Вінниччині, стала символом Різдва у всьому світі.

Це перший подібний майстер-клас у закладі, однак переселенців там теж підтримували з початку повномасштабного вторгнення.

«В перші місяці, коли люди масово їхали, наш готель був переповнений втричі. Іноді навіть в двомісному номері було 9 чоловік. І з собаками, і з кроликами, і з пташками були сім’ї. Вони тут зупинялися і їхали далі. Ми намагалися дати прихисток і таким чином допомогти», – розповіла Світлана Дмитренко, директорка «Затишку».

Зазначимо також, що обидва заклади, які безкоштовно провели майстер-класи, є учасниками першої міської гастрономічної мапи «Смачна Вінниця». Детальніше про це – за посиланням: https://vinnytsia.city/u-vinnytsi-prezentuvaly-pershu-gastronomichnu-mapu-mista-idej/

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin