Вінниця
29.03.2024
11.22° C
Вгору

Вплав на роботу! Новий вид міського транспорту у Вінниці

У Вінниці хочуть запустити річковий трамвай. Згідно з рішенням від 29.12.2022 №2912 “Про прийняття у комунальну власність об’єктів нерухомого майна по вулиці Миколи Оводова, 64”, Вінницька міська рада звернулась до Уряду з запитом про безоплатну передачу об’єктів пристані держвласності у комунальну.
“Особисто ми ще не почали займатися цим питання, але така ідея є”- повідомив нам секретар Юрія Семенюка.
Зазначаємо, що у “Стратегії розвитку Вінницької міської територіальної громади до 2030 року – Стратегії 3.0” передбачено: “…розбудову комплексної транспортної мережі, яка має бути доступною та комфортною для жителів усіх районів, забезпечення якісного та безперебійного функціонування системи муніципального пасажирського транспорту, заохочення альтернативних видів мобільності.”

 

Як це працює в інших містах України?
Якщо брати столицю нашої країни, то для них річковий трамвай – не новина. З 1960-1980 рр. у Києві здійснювались регулярні перевезення містян, але у 1991 річкові трамваї припинили свою роботу. Після 2000 року були спроби відновити річковий транспорт, але вони зазнали невдач, тому цю ідеї відклали на довгий час у шафу.
У Миколаєві з 2017 року здійснюються пасажирські перевезення річковим транспортом. На момент запуску цього проєкту плата за одного пасажира коштувала 10 гривень, а місячного квитка 500 гривень.

 

Чи потрібно це Вінничанам?
Постає питання чи є це потрібним для містян Вінниці? У місті дуже добре розвинені транспортні послуги, у важкодоступні райони кожен рік прокладають нові та вдосконалюють старі наземні маршрути.
“Дістатися з Сабарова до центру Бугом круто та цікаво. Але скільки це все буде займати часу і коштувати?” – коментує цю ідею Карина, жителька Сабарова.
Нагадаємо, що у Вінниці вже є екскурсійний катер, який курсує за маршрутом Вінниця, пл. Героїв Чорнобиля – Сабарів. Плата за дану послугу становить 100 гривень за дорослий квиток, а дорога займе Вам 45 хвилин в одну сторону.

 

Автор: Марко Литвиненко

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin