Вінниця
19.04.2024
6.81° C
Вгору

12 прибудинкових територій капітально відремонтували у Вінниці в 2022 році

Капітальний ремонт прибудинкових територій виконується після заміни інженерних мереж. В 2022 році у Вінниці здійснили капітальний ремонт 12 прибудинкових територій. З них чотири двори були відремонтовані повністю за кошти міського бюджету.

«До ремонту ще восьми були залучені кошти мешканців на умовах співфінансування 30 на 70, – розповідає директор департаменту житлового господарства Вінницької міської ради Роман Фурман. – При цьому, за кошти бюджету ми робимо основні роботи – асфальтування проїжджої частини, облаштування тротуарів, вимощення навколо будинку. Якщо ж люди бажають додатковий благоустрій, наприклад, облаштування паркомісця, встановлення лавочок для відпочинку, урни тощо, то тоді уже вартість цих робіт іде за умовами співфінансування. Адже, якби люди платили 30% від загального кошторису, то суми виходили б досить великі».

Загалом, протягом 2022 року було відремонтовано прибудинкові території за наступними адресами: Стельмаха,17, Стельмаха, 19, Хмельницьке шосе, 77, Ващука, 41, Левка Лук’яненка, 58, 600-річчя, 72, 600-річчя, 40, 600-річчя, 42, проспект Космонавтів, 42 та Бевза, 36, Р. Скалецького, 35/194, проспект Юності, 55.

З 2017 року по 2022 рік, включно, департаментом житлового господарства здійснено комплексний капітальний ремонт 190 прибудинкових територій. Разом з тим, кількість прибудинкових територій, які ще потребують капітального ремонту – понад 400.

Через обмеженість ресурсів міського бюджету та військові дії, в місті першочергово фінансуються території, де є ініціатива мешканців долучитися до ремонту, зокрема за програмою співфінансування 30 на 70.

«Це дозволяє збільшити кількість ремонтних робіт в межах можливості в бюджеті, – розповідає Роман Фурман. – Ця програма має попит в мешканців, і саме ті прибудинкові території, де роботи мають виконуватися на умовах співфінансування включаються до планів в першу чергу».

Для того аби будинок був включений до програми співфінансування, його мешканці мають провести збори. Потім з протоколом цих зборів, вони мають звернутися до міської ради: управляючої компанії або департаменту житлового господарства.

Разом з тим, за рахунок міського бюджету в 2022 році було виконано також поточний ремонт 86 прибудинкових територій. Мова йде про ямковий ремонт асфальтобетонного покриття. Таким чином було оновлено ділянки загальною площею 7, 9 тисяч метрів квадратних. На сьогодні, це складає близько 15% від загальної потреби.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin