Вінниця
28.03.2024
9.11° C
Вгору

Цієї ночі по Вінниці внесли 539 тон протиожеледних матеріалів, а деякі автівки зробили по 11 виїздів, щоб обробити дороги

Як і прогнозували синоптики, у Вінниці значно погіршилася погода. Окрім мокрого снігу із дощем, температурний стовпчик впав нижче нуля. Тож вулиці міста за ніч покрились крижаною кіркою. Щоб зменшити наслідки негоди, забезпечити вихід на маршрути громадський транспорт та обробити дороги протиожеледними засобами, на вулицях міста та приєднаних територіях спецавтівки розпочали працювати ще відучора.

Як розповідають у департаменті комунального господарства та благоустрою ВМР, за такої погоди снігоочисна техніка та комунальні працівники переходять на посилений режим роботи.

“У вівторок з 14:00 вони почали прибирати місто від снігу та обробляти протиожеледними засобами дороги та зупинки громадського транспорту. До цих робіт задіяли 44 одиниці снігоприбиральної техніки. Закликаю водіїв не паркувати авто на узбіччях, щоб не перешкоджати роботі комунальників”, — каже начальник відділу утримання об’єктів благоустрою департаменту комунального господарства та благоустрою ВМР Вячеслав Хілінський.

Цієї зими дещо змінились алгоритми обробки вулиць під час снігопадів та ожеледиці. Така потреба виникла, оскільки через війну підприємство “Артемсіль” припинило свою діяльність, і тепер технічну сіль в Соледарі, де зараз тривають важкі бої з окупаційними військами, видобувати неможливо. Тож всі міста країни перелаштували ланцюги постачання та змінили підходи до прибирання своїх вулиць.

“Запаси солі ми використовуємо більш ощадливо, робимо піщано-соляну суміш. Комунальні працівники викладаються на всі 100% навіть за таких складних умов, як зараз. До прикладу, цієї ночі по місту ми внесли 539 тон протиожеледних матеріалів. До третьої ночі йшов крижаний дощ і деякі автівки зробили по 11 виїздів. Як результат: на ранок ми доклали максимум зусиль, щоб не було обледеніння і люди могли без перешкод пересуватися містом, транспортна компанія випустила свій рухомий склад. Варто також додати, що мінімізація солі при обробці вулиць та доріг значно екологічніша та дешевша”, — розповідає директор департаменту комунального господарства та благоустрою ВМР Юрій Семенюк.

Паралельно комунальники працюють і на дворових територіях: розчищають тротуари, проходи, під’їзні шляхи, додають у департаменті житлового господарства ВМР. Задіяні до прибирання понад 300 двірників ще з шостої ранку.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin