Вінниця
26.04.2024
7.97° C
Вгору

Як оскаржити рішення медико-соціальної експертної комісії

Медико-соціальну експертизу проводять особам, що звертаються для встановлення інвалідності, за направленням лікувально-профілактичного закладу охорони здоров’я після проведення діагностичних, лікувальних і реабілітаційних заходів за наявності відомостей, що підтверджують стійке порушення функцій організму, обумовлених захворюваннями, наслідками травм чи вродженими вадами, які спричиняють обмеження життєдіяльності.

Якщо пацієнт не згоден з рішенням, яке прийняла МСЕК, він може оскаржити його впродовж місяця. Для цього необхідно звернутися з письмовою заявою до самої комісії або до Вінницького обласного центру медико-соціальної експертизи, розташованого за адресою: м. Вінниця, вул. Хмельницьке шосе, 92, тел. (0432) 69-70-41. Після цього буде проведений повторний огляд і винесене нове рішення.

Якщо пацієнт отримав відмову у повторному обстеженні, він може оскаржити це рішення у центральній МСЕК МОЗ України.

У складних випадках осіб, які звертаються для встановлення інвалідності, можуть направляти для проведення медико-соціального експертного обстеження до клініки Українського державного науково-дослідного інституту медико-соціальних проблем інвалідності (м. Дніпро) та Науково-дослідного інституту реабілітації інвалідів (м. Вінниця). Після обстеження науково-дослідні установи складають консультативні висновки, які для комісії мають рекомендаційний характер.

Варто зазначити, що рішення комісій усіх рівнів можна також оскаржити в суді в установленому законодавством порядку.

Якщо під час проходження медико-соціальної експертної комісії було порушено права пацієнта, зокрема вимагають гроші за проходження обстеження, слід звертатись за телефоном на «гарячу» лінію МОЗ: 0 800 60 20 19.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin