Вінниця
16.04.2024
11.23° C
Вгору

Сергій Моргунов передав рятувальникам новий автомобіль

Новий аварійно-рятувальний легковий автомобіль Chery Tiggo сьогодні, 6 січня, передав вінницьким рятувальникам міський голова Вінниці Сергій Моргунов. Авто, вартістю 600 тисяч гривень купили коштом міської громади. Загалом в 2022 році місто надало рятувальникам допомоги на 1,5 мільйона гривень.

Закупка нового автомобіля здійснена в рамках «Програми поліпшення техногенної та пожежної безпеки у Вінницькій міській територіальній громаді, матеріально-технічного забезпечення підрозділів Головного управління ДСНС України у Вінницькій області на 2022-2026 роки». Нова автівка служитиме рятувальникам з першого державного пожежно-рятувального загону, який базується в пожежній частині №1, по вулиці 600 річчя, та допоможе підвищити мобільність й оперативність у виконанні службових обов’язків.

“Для нас безпека громадян – це найбільший пріоритет. Думаю, вся територіальна громада вдячна вам за те, що ви в режимі 24/7 стоїте на сторожі безпеки і професійно реагуєте на існуючі виклики, – зазначив Сергій Моргунов. – Знаєте, я на власні очі бачив вашу героїчну роботу, коли ви перші приїхали на теракт 14 липня…Я переконаний, що довіра вінничан до служби ДСНС зараз на найвищому рівні. Разом з вами ми також працювали над укриттями та пунктами незламності. Думаю, ви зі свого боку, відчуваєте, що ми не стоїмо осторонь ваших проблем та запитів, допомагаємо по мірі наших можливостей та робитимемо це надалі”.

Серед пріоритетних напрямків на новий рік, Вінницький міський голова визначив подальше забезпечення особового складу необхідним обладнанням, одягом та іншими засобами, а також допомога з ремонтом будівлі пожежної частини.

“Сьогодні виникло питання з ремонтом цієї частини по вулиці 600-річчя. Вона, зокрема, потребує капітального ремонту та утеплення, – зазначив Сергій Моргунов. – Тому, думаю, ми будемо звертатися до депутатського корпусу, щодо виділення субвенції для виготовлення проектно-кошторисної документації”.

Як зазначає начальник головного управління ДСНС України у Вінницькій області Руслан Шевчук, саме головне, що для хлопців та дівчат рятувальників постійно покращуються умови для їх роботи.

“Усі забезпечені спецодягом. З машин у нас практично усі іномарки, лише на одній частині ще є один ЗІЛ, у нас немає старих комп’ютерів, за кошти міста були закуплені десять сучасних”, – розповідає Руслан Шевчук.

Як додає очільник головного управління, зараз задача укомплектувати піротехнічний підрозділ, чисельність якого має зрости з 11 до 70 фахівців.

Крім того, за його словами, два вінницькі розрахунки рятувальників зараз знаходяться на сході та півдні нашої країни: один в Херсонській області та один в Балаклії.

В зв’язку з цим, міський голова Сергій Моргунов дав доручення під час наступної поїздки з гуманітарним вантажем у Балаклію завітати з допомогою і до вінницьких рятувальників.

Довідка. Минулого року у Вінницькій області було зафіксовано 1500 пожеж. З них близько 40% – на території обласного центру.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin